Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Поліція Херсонщини фіксує чергові злочини окупантів проти мирного населення: постраждалb мирні жителі (відео)

Минулої доби війська рф обстрілювали правобережжя Херсонської області з артилерії, били з авіації та БпЛА. Від ворожих атак потерпали Херсон, Антонівка, Понятівка, Новотягинка, Велетенське, Станіслав, Садове, Інженерне, Берислав, Михайлівка, Качкарівка, Томарине та Зміївка, – повідомляє Поліція Херсонщини.


У населених пунктах пошкоджень зазнали багатоповерховий та два приватні будинки, медичний заклад, портова інфраструктура та автомобіль.

У Миролюбівці під час проведення польових робіт водій трактора наїхав на невідомий вибуховий предмет, який здетонував. У кабіні в той час перебував і пасажир. В результаті вибуху 27-річний стажер отримав черепно-мозкову травму, уламкове поранення голови та контузію. 39-річний чоловік відмовився від надання медичної допомоги. Трактор та борона зазнали механічних пошкоджень.


Поліція вкотре закликає громадян не ігнорувати мінну небезпеку, бути вкрай уважними й обережними під час виконання польових робіт, не пересуватися там, де можуть бути заміновані ділянки: узбіччями доріг, лісосмугами, незораними полями. Якщо ви побачили підозрілий або вибухонебезпечний предмет, негайно телефонуйте «101» або «102».
Двома дронами типу FPV військові країни-агресора атакували будинок у Бериславі. В результаті вибухів постраждали троє жінок віком 18, 27 та 48 років, у всіх контузії.
У Зміївці в результаті атаки дроном-камікадзе типу FPV пошкоджено приватний будинок.

З авіації російські військові скинули шість керованих бомб на Понятівку та Новотягинку. На щастя, обійшлося без постраждалих.


Вранці армія рф відкрила артилерійський вогонь по центру Херсона. Снарядами пошкоджено зупинку громадського транспорту, автомобіль, обірвано тролейбусну лінію, вибито вікна у кафе та магазинах. Постраждала 65-річна жінка, у неї мінно-вибухова травма та контузія.

Вдень від ворожих артилерійських обстрілів потерпали прибережна зона Центрального району та мікрорайон «Корабел», пошкоджено портову інфраструктуру, багатоповерховий будинок та вибито вікна у медичному закладі.


На місцях ворожих «прильотів» працювали слідчо-оперативні групи поліції, рятувальники та медики, які збирали речові докази, документували та ліквідовували наслідки обстрілів, надавали допомогу постраждалим.
За минулу добу поліція відреагувала на 246 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 8 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН