Чорнобаївка – дійсно містичне місце на Херсонщині. У ніч на 25 березня Збройні Сили України вже вдесяте (!) вдарили по тимчасово окупованому російськими військами аеродрому в Чорнобаївці. Київський кулінар Андрій Пивовар придумав рецепт хліба і дав йому символічну назву – «Чорнобаївський». Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.
«Хліб «Чорнобаївський», «Chornobayivsʹkyy»!
До вашої уваги! Зустрічайте!
Символізм цього хлібу полягає в тому, що чорнослив – це обгорілі орки, білий льон – іскри від української арти, а мелений мускатний горіх – звичайно ж, порох!
Кому, мої любі українські хлібопеки, знадобиться рецепт цього хлібчика, звертайтесь, надішлю в приватних повідомленнях!
Слава Україні!
Разом до перемоги!», – написав Андрій Пивовар, київський кулінар.
Сподіваємося, що після російсько-української війни Чорнобаївка ввійде до цікавого туристичного маршруту, в якому розповідатимуть про подвиги українських військових та мирних жителів. Адже Херсонщина – це Україна!
Схожі публікації:
- У Херсоні найближчим часом проблем з хлібом не буде
- Відомий херсонський краєзнавець розповів про історію легендарної Чорнобаївки
- В магазини Милівської територіальної громади доставлятимуть борошно власного виробництва
- На Херсонщині невідкладно розпочнуть перемелення державного зерна для випікання хлібу
- Російські військові не дали добра на «зелений коридор» для постачання гуманітарної допомоги на Херсонщину