Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Президент доручив Єрмаку розібратися із монополістами, які завищують ціни на продукти, – експерт

Президент Володимир Зеленський доручив голові ОП Андрію Єрмаку розібратися зі зростанням цін на продукти харчування в Україні, яке було спровоковане діями монополістів. Про це на своїй сторінці у Facebook написав політолог Кирило Сазонов.

У Офісі президента з‘явилася свіжа внутрішня соціологія, де однією з найболючіших для українців тем виявився стрімкий ріст цін на продовольчі товари, який спровокували монополісти разом з великими торговельними мережами. Саме тому президент доручив голові ОП Єрмаку розібратися зі зростанням цін на продукти, скоординувати роботу Кабміну та Антимонопольного комітету для того, щоб вони провели детальний аналіз ринку та з‘ясували, завдяки кому саме ціни в Україні значно випереджають загальносвітовий тренд”, – розказав Сазонов.

Він також повідомив, що зростання цін на продукти не є виключно українською проблемою, подібна тенденція спостерігається сьогодні у багатьох розвиваючихся країнах світу, але все одно в Україні цей процес вийшов з-під контролю та у гру виступили зухвалі монополісти, які диктують своє бачення ціноутворення.

За останній рік, ціни на пшеницю зросли майже на 40%, ну а про ціни на курячі яйця я взагалі мовчу, бо іноді здається, що вони в нас якісь золоті або бодай позолочені.Тому не дивно, що українців турбує ця проблема навіть більше, ніж зовнішня політика чи черговий транш від МВФ”, – підкреслив політолог.

За його словами, саме через це голова ОП взяв під особистий контроль ці процеси та курує роботу прем‘єра Шмигаля для того, щоб не дозволити монополістам та великим торговельним мережам диктувати українцям свої умови, залишивши їх голодними.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН