Звичка «заїдати» стрес чимось солоденьким відтепер обійдеться дорожче. Херсонський хлібокомбінат, зокрема, підняв вартість тортів та тістечок власної випічки на п’ять відсотків. І це, либонь, може бути тільки початком. Адже продовольче зерно, з якого й роблять муку – основну сировину для таких виробів, протягом двох останніх місяців зросло в ціні у півтора рази. До того ж, не тільки воно.
Для випічки потрібні курячі яйця, і немало – підприємство використовує їх у середньому 2,8 тонни на місяць (у штуках ніхто тут не рахує). Заступник голови правління хлібокомбінату Надія Дурова каже, що у липні їх купували по 24,26 гривень за кілограм, у серпні – по 25,25 гривень, а у вересні – вже по 30 гривень. А оскільки дорожчають складові, доводиться переглядати й відпускні ціни на готову продукцію. Та зекономити, перейшовши на домашню випічку, у наших хазяєчок — вправних куховарок — також не вийде. Адже в магазинах і на ринках Херсона також переписали цінники на курячі яйця – з 18-20 до 25-26 гривень.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter
Схожі публікації:
- Великокопанівська громада перемогла в україно-швейцарському проєкті Діємо для здоров‘я
- Марафон до Дня вишиванки проведуть у Виноградівській громаді
- У бюджеті Херсона передбачено 800 тисяч грн. для безкоштовного лікування катаракти у херсонців, – Алла Малицька (відео)
- Нововоронцовка продовжує страждати від російських обстрілів
- На Херсонщині обстрілами зруйнували будівлю моргу