Родині Сус, яка пробує вирощувати непритаманні Запорізькій області та загалом Україні культурні рослини, вдалося зібрати перший урожай бамії – овочевої культури, що походить з Африки. Про це повідомляє DepoЗапоріжжя, пише agronews.ua.
В їжу вживають стручки бамії. За смаком вони нагадують щось середнє між стручковою квасолею та кабачками. Окра поширена в багатьох кухнях світу, насамперед, у теплих країнах, де її вирощують. Застосовують бамію у кулінарії широко – від салатів і супів до гарнірів.
“Дуже корисно. Легко готується і смачно. Найпростіший рецепт: порізати, трошки обсмажити з помідорами і залити омлетом”, – розповіла Вікторія.
Окрім того, рослина має цілющі властивості: її радять вживати людям, хворим на виразку кишечника та гастрит, відваром із плодів бамії лікують бронхіти.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter
Схожі публікації:
- У Запорізькій області фермер, захищаючи свої поля, влаштував ДТП
- На Запоріжжі попри найжорсткішу за останні роки посуху зібрали перший мільйон тонн зерна
- Запорізька область вирвалася у п’ятірку найурожайніших областей України
- На Запоріжжі вродили горіхи. Збирають відрами (ФОТО)
- Для запорізьких аграріїв влаштували масштабну виставку