Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Херсон прибули члени бюджетного Комітету Верховної Ради України

В Херсон прибули члени бюджетного Комітету Верховної Ради України
Гостям зі столиці сьогодні презентували інвестиційну програму розвитку міжнародного аеропорту «Херсон» та проект будівництва шляхопроводу по просп. Адмірала Сенявіна – вул. Залаегерсег.

Членам бюджетного комітету ВРУ відразу презентували інвестиційний проект – міжнародний аеропорт «Херсон», в якому за останні 2 роки кардинально змінилась інфраструктура. Як результат – зріс і пасажиропотік. 

Презентуючи проект, Юрій Рожков , депутат Херсонськї обласної ради, голова комісії обласної ради з питань управління об’єктами комунальної власності, архітектури, будівництва та транспорту, зазначив, що у 2015 році роботи по відновленню аеропорту «Херсон» були профінансовані з таких джерел – 10,6 млн. грн. з обласного бюджету, 35,5 млн грн з державного бюджету та 15, 9 млн грн за рахунок КП ХОР «Херсонські авіалінії». У цьому році на реконструкцію аеропорту з фонду регіонального розвитку планують залучити 49 млн грн.: «Цей проект для нас дуже важливий, адже багато підприємств, які до цього часу не працювали, зараз мають можливість укладати нові угоди».

григорьева[18-52-17]

Розвивати аеропорт потрібно, адже Херсонщина і туристичний край. «Ми вкладаємо душу в Херсонський аеропорт, бо він є точкою нашого економічного росту», – повідомив голова Херсонської обласної ради Андрій Путілов.

Гості зі столиці, вирушивши до мостопереходу, потрапили до дорожнього затору під мостами. Так вони на власному досвіді пересвідчились у цій глобальній проблемі Херсона. Особливо потерпають жителі мікрорайону Таврійський.

Це вперше на Херсонщині відбувається виїзне засідання бюджетного комітету України. На думку Андрія Павелко, голови бюджетного комітету Верховної ради України, для Херсонської області цей візит справді важливий: «Попередні рішення за підсумками виїздів у інші області України дали позитивний результат при голосуванні за необхідні проекти. Ми сьогодні маємо можливість особисто познайомитися з найбільш актуальними проблемами Херсонщини».

Що стосується структури проекту, то народний депутат України Андрій Гордєєв повідомив: «Проект буде реалізовуватися поетапно. За два роки він має бути завершений і вже наприкінці цього року ми побачимо, що машини рухатимуться з Таврійського мікрорайону вже через мостоперехід. Всі інші роботи будуть заплановані на наступний рік».

Нинішній приїзд бюджетної комісії Верховної ради став наслідком минулорічного візиту до Президента, вважає міський голова Херсона, Володимир Миколаєнко: «На тій зустрічі, що відбулася за підтримки народних депутатів від Херсонщини, ми озвучили ці важливі питання».

григорьева[19-01-29]Те, що на мостопереході відновляться роботи вже незабаром, впевнені всі херсонські нардепи. Так, Олександр Співаковський, народний депутат України розповів: «Завтра буде засідання, де прийматимуться рішення відповідно цього об’єкта. Я думаю, для кожного херсонця важливо знати, що роботи розпочнуться вже у цьому році».

Тож завтра, 23 квітня, вранці відбудеться засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету. На ньому говоритимуть і по інші проблеми Херсонщини . Серед них – і зрошення, що на думку Сергія Хланя, народного депутата України сприятиме покращенню економічного стану області: «Туризм і агропромисловий комплекс дозволить збільшити врожай втричі, що сприятиме створенню нових робочих місць».

Члени комітету планують у суботу і поспілкуватись з журналістами, і побувати у Білозерському районі. Головне, аби рішення вони прийняли на користь херсонської громади.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН