Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Рейдерство “Херсонбуду”: антирейдерський штаб при Херсонській ОДА повідомив про хід справи

У справі змінюється слідчий, постраждалу сторону просять оголосити пропозиції правоохоронцям для контролю за процесом розслідування та надати перелік незаконно відчуженого майна. Такі свіжі новини в історії про захоплення власності компанії «Херсонбуд» озвучили члени антирейдерського штабу при Херсонській ОДА. 

Нагадаємо, на початку цього року журналісти «Стоп корупції» провели розслідування та оприлюднили схему захоплення підприємства, яке побудувало пів-Херсона – «Херсонбуд». Це дуже показовий і цинічний випадок – підприємство кілька десятиліть належить родині Почесного громадянина Херсону.

У вересні 2017 року рейдери підробили зміни до Єдиного реєстру, переробили уставні документи, захопили підприємство та усіх робітників вигнали з кабінетів, відкрили сейфи й забрали усі документи.

Схема рейдерського захоплення поширена.

Виконавець (підставна особа) підробляє підпис власника й укладає договір купівлі-продажу корпоративних прав, за яким третину статутного капіталу продає іншій компанії, «Продсервіс». Частки учасників перерозподіляють, обирають нового директора, змінюють місце перебування та ухвалюють нову редакцію статуту. До того ж державний реєстратор затверджує зміну у складі учасників на підставі підробленого документа, підпис на якому нотаріально не затверджений.

У схемі захоплення корпоративних прав і нерухомого майна задіяні державні реєстратори, підставні фірми, і, як свідчать очевидці, навіть високопосадовці!

Постраждалі стверджують: за виконавцями стоїть не остання людина в місті – колишній мер, а тепер депутат міської ради Володимир Сальдо. Очевидці кажуть – сам депутат був присутній під час захоплення підприємства!

Стопкор

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН