Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Моновиставу про українського письменника було представлено учням Школи гуманітарної праці

У День української писемності та мови старшокласникам «Школи гуманітарної праці» розповіли про українського драматурга, уродженця Херсонщини Миколу Куліша. Обласна бібліотека для дітей для імені Дніпрової Чайки створила моноспектакль про трагічну долю представника Розстріляного Відродження.

Між обласною дитячою бібліотекою та «Школою гуманітарної праці» склалась тісна співпраця. Реалізовано кілька проектів, вийшли друком спільні видання. Навчальний заклад, в свою чергу, має унікальний шкільний бібліотечно-інформаційний центр і розробив курс медіаграмотності, затверджений Міносвіти.

«На моновиставу про Миколу Куліша ми запросили учнів 9-10 класів. Це вік, коли діти починають осмислювати життя. І щоб перед очима був приклад тих, у кого стало сили духу мати свободу думки і загинути незламним. Це все задля того, аби ці часи ніколи не повторились, щоб свобода творчості була надбанням народу. Дуже приємно, що обласна бібліотека для дітей – один із сучасних, я підкреслюю, сучасних, а не формальних центрів для дітей. Всі заходи, які проходять тут, формують інтерес дітей до історії свого народу, мови і культури», – сказав директор навчального виховного комплексу «Школа гуманітарної праці» Артем Кияновський.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН