Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Фіскали провели «Податковий день» у Великолепетиському районі

Фіскали області обирають нові підходи для спілкування та надання практичної допомоги платникам податків області. Насиченим подіями та інформаційними заходами стала навчально – просвітницька акція «Податковий день району» для платників податків новоутвореного Великолепетиського управління Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі до складу, якого увійшли Великолепетиський, Верхньорогачицький та Горностаївський райони.

У форматі принципової та ділової розмови відбулася зустріч начальника фіскальної служби області Ігоря Клима із керівниками органів місцевого самоврядування всіх районів за «круглим столом». Керівник відомства акцентував, що місцеві громади стали спроможними перебрати на себе більшість повноважень та мають належним чином використовувати фінансові ресурси, нести відповідальність за свої дії чи бездіяльність перед громадами та державою. Внесок платників податків Великолепетиського управління у наповнення зведеного бюджету області за 10 місяців 2018 року склав 250,4 млн. грн. або 4,2 відс. від загальних надходжень. А місцеві бюджети трьох районів отримали 150,3 млн. гривень. Основними джерелами наповнення місцевих бюджетів для всіх територіальних громад залишаються податок на доходи фізичних осіб (80,5 млн. грн.), єдиний податок (36 млн. грн.) та майнові податки (плата за землю 30,3 млн. гривень).

Під час заходу податківці на практичних прикладах детально розкрили сільським головам резерви фінансової спроможності місцевих громад для активного залучення платників до сплати місцевих податків та зборів. А саме: плати за землю, доходів від надання в оренду земельних паїв та легалізації доходів та трудової зайнятості в кожному районі. Також, на конкретних порушеннях, застерегли від можливих стосунків із платниками податків, які маніпулюють державними коштами, вдаються до сумнівних фінансово-майнових операцій та застосовують тіньові схеми для розкрадання коштів громад. Не залишили без уваги питання сплати місцевих податків за місцем перебування фізичних осіб – мешканців громад та реєстрації РРО за місцем здійснення підприємницької діяльності.

Змістовними та цікавими стали ділові діалоги з  представниками аграрного бізнесу Великолепетиського, Верхньорогачицького та Горностаївського районів. Жваве обговорення викликало упорядкування нормативної грошової оцінки земель, яка суттєво впливає на рішення органів місцевого самоврядування під час визначення ставок по платі за землю. Завершенням податкового дня стало проведення кущового семінару для бухгалтерів та приватних підприємців з оглядом останніх змін в оподаткуванні діяльності суб’єктів господарювання. Учасники заходу отримали індивідуальні консультації, багато корисної інформації та презентаційні матеріали від представника журналу «Вісник. Офіційно про податки»

Фіскали області готові й надалі продовжити активну співпрацю із головами органів місцевого самоврядування по залученню всіх додаткових джерел доходів для підвищення фінансової спроможності місцевих громад на Херсонщині.

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН