Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаєві обговорили перспективу існування «Сімейних радників»

6 листопада співробітники служби дільничних офіцерів поліції та ювенальної превенції підрозділів поліції області взяли участь у проведенні установчої сесії представників державних органів, установ та організацій, діяльність яких спрямована на захист прав громадян з сімейних питань, у тому числі протидії домашньому насильству.

Метою зустрічі стало налагодження взаємодії між суб’єктами, які здійснюють заходи з попередження домашнього насильства, та створення «дорожньої карти» такої взаємодії.

Учасники заходу обговорили проблемні питання, з якими стикаються постраждалі від домашнього насильства, а також спільно визначили як комплексно та системно організувати допомогу цим особам.

Також були розглянуті передумови виникнення спільної ініціативи Мінюсту та системи Безоплатної правової допомоги «Сімейні радники», спрямованої на забезпечення захисту прав громадян у сфері сімейного права. Такими радниками будуть представники громадськості, до яких є довіра в соціальних групах та які мають стати комунікаторами між людьми, що мають правові проблеми у родині, та інституціями, що покликані надавати допомогу. У майбутньому сімейні радники у взаємодії з поліцією та представниками інших органів допомагатимуть вирішувати проблеми людей з питань виплати аліментів, захисту від домашнього насильства.

У свою чергу, співробітники поліції розповіли про свої повноваження у напрямку попередження домашнього насильства, у тому числі про особливості застосування термінового заборонного припису, який є спеціальним заходом попередження домашнього насильства та виноситиметься з метою негайного його припинення, недопущення продовження чи повторного вчинення, інформує прес-служба поліції.

Миколаївська правда

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН