Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський хет-трік: після підвищення ціни проїзду Херсон закуповує нові автобуси

Щойно виконком Херсонської міської ради затвердив підвищення вартості проїзду у херсонських маршрутках у розмірі 6 грн. вдень і 8 грн. після 20.00, як у ПроЗорро з’явилась закупівля КП “Херсонкомунтранссервіс”: 6 листопада близько 17.00 було подано пропозицію закупівлі автобусів на 1 200 000,00 грн.

У відповідності до тендерної документації, заплановано придбати 20 автобусів, що були у використанні, не раніше 2003 року випуску, жодних згадок про обладнаність для осіб із особливими потребами немає. Легко порахувати, що найвища вартість одного автобуса становить 111 700,00 грн. Скоріш за все, під час процедури закупівлі вона іще знизиться. Тільки от що можна придбати за такі кошти?

Це легко подивитись на одному з найбільш популярних сайтів із продажу подібних авто, наприклад, Auto Ria. Тут скромненька “РУТА”, яка “пробігла” 1 тис. км, коштує за нинішнім курсом долара 115 тис. грн.

Такі “РУТИ” доволі активно курсують на херсонських маршрутах, проте їхній стан залишає бажати кращого.

Міський автобус “Богдан” в середньому коштує понад 197 тис. гр

Наведені приклади – це далеко не найкращі за своїм станом автобуси, які мають солідний пробіг і потребують, причому доволі часто, ремонту. КП “ХКТС” планує закупити автобуси за іще нижчими цінами, отже, про якість можна навіть не мріяти. За подібних обставин автопарк буде ламатись іще частіше, ніж наразі, а кошти на ремонт будуть традиційно просити з міського бюджету. Або ж знову спекулювати на підвищенні цін без підвищення якості.

До речі, про якість. Нинішнє підвищення ціни передбачає й істотне підвищення якості, яке жодним чином не корелюється з автобусами, які планують закупити.

Херсонський вісник

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН