Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські податківці склали «чорний список» підприємств порушників законодавства

Херсонська податкова отримала майже 9,5 тисяч повідомлень про прийняття на роботу протягом жовтня найманих працівників. Це майже у півтора більше, ніж за цей період 2017-го.

Співробітники Державної фіскальної служби в області спільно з Держпрацею перевіряють суб’єкти господарювання, чи використовують вони працю найманих осіб без відповідного оформлення.

Протягом жовтня проведені 8 спільних і 19 самостійних перевірок. Найбільше порушень трудового законодавства фіксують у сферах: громадське харчування, розважальна індустрія та роздрібна торгівля.

«Мета перевірок – не покарати працедавців, а захистити найманих осіб, які погоджуються працювати без соцпакету, без оформлення. Всіх роботодавців запрошуємо самостійно та добровільно задекларувати працю і вести бізнес цивілізовано та прозоро. У жовтні, наприклад, під час перевірки торговельного центру «ЦУМ» було виявлено, що приватний підприємець, який займається продажем ювелірних виробів, використовує нелегальну працю. У результаті бізнесмен офіційно зареєстрував п’ятьох співробітників», – розповів заступник начальника управління податків і зборів з фізичних осіб ДФС у Херсонській області Олексій Юсов.

Під час «відпрацювання» ринків були виявлені інші порушення податкового законодавства – торгівля підакцизного товару без дозволів. Податкова міліція припинила продаж контрафактного алкоголю і вилучила незаконні товари. Заходи з детенізації праці триватимуть у листопаді. Податківці вже мають свій «чорний список» підприємств, які використовують працю нелегалів.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН