Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Олешківські піски – унікальний об’єкт Херсонщини

Олешківські піски – унікальний природоохоронний об’єкт Херсонської області, який визнано одним із семи чудес України. Національний парк було створено у 2010 році указом Президента України. Його унікальність та особливість в тому, що це одна з найбільших піщаних територій Європи. Він приваблює туристів з усього світу.

7 листопада на базі Херсонського державного університету у рамках проекту «Медіаполігон» відбулося засідання прес-клубу на тему: «Для чого нам потрібні Олешківські піски?».

Чітку відповідь на це запитання дала завідувач відділу еколого-освітньої роботи та рекреаційного благоустрою НПП «Олешківські піски» Алла Лазарєва.

«Олешківські піски – справжнє природне диво України. Різноманітна флора та фауна, мальовничі краєвиди приваблюють туристів не тільки з України, а й з усього світу. Наразі найголовніше наше завдання – зберегти та розширити об’єкт. На його території багато видів рослин, які захищені Червоною Книгою України», – говорить Алла.

Також екологи поділилися своїми подальшими планами – збільшення загальної території природоохороної території Херсонської області. З 10% до 17% від всієї площі Херсонщини.

Гривна

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН