Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсон зібрав юних математиків з усієї країни

З 28 жовтня по 2 листопада у Херсоні проходив ХХІ Всеукраїнський турнір юних математиків імені професора М. Ядренка. Організацію й проведення конкурсу взяв на себе навчально-виховний комплекс «Школа гуманітарної праці» Херсонської обласної ради.

У математичному турнірі взяли участь кращі учні фізико-математичних шкіл з Києва, Харкова, Одеси, Львівщини, Вінниччини, Дніпропетровщини, Хмельниччини, Волині та Чернівецької області. Крім учнів, турнір відвідали і провідні вчені та студенти найкращих профільних вузів країни.

У рамках турніру юні математики представляли розв’язання складних задач, над якими вони працювали протягом декількох місяців. Звичайно, у ході обговорення між учасниками виникали дискусії і це не дивно, адже, як казав Сократ, «у суперечці народжується істина». Тож, головне завдання для представників математичної еліти – довести правильність свого розв’язання або ж визнати його помилковість і прийняти варіант своїх колег.

За словами одного із членів журі конкурсу Вадима Радченка, така форма турніру дозволяє, по-перше, розвивати математичні здібності. По-друге, відшліфовувати навички відстоювати свою точку зору. І найголовніше – це спілкування зі своїми однолітками, вчителями та вченими з університетів.

«Сила країни в інтелекті. Тому дуже хотілось би, щоб держава сприяла їхньому подальшому навчанню та становленню. Їхній розум допоможе країні зробити ривок у плані розвитку. На цих дітях – майбутнє України», – відзначив директор НВК «Школа гуманітарної праці» ХОР Артем Кияновський.

Учасникам турніру були надані комфортні умови проживання в спальному корпусі «Школи гуманітарного праці», а для проведення інтелектуальних змагань всі необхідні технічні ресурси: комп’ютери, проектори, підключення до мережі Інтернет. В цілому, всі учасники залишилися задоволеними проведенням турніру, а організацію в «Школі гуманітарної праці» оцінили дуже високо.

Херсонська обласна рада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН