Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Херсоні відбулися перші партійні праймеріз УКРОПу – переміг Олександр Шевченко

27 жовтня у Херсоні відбулися президентські праймеріз УКРОПу. За перебігом подій спостерігало понад 750 укропівців та прихильників партії. Здобувши переважну більшість голосів від делегатів загальних зборів Херсонської обласної організації партії, переміг народний депутат України Олександр Шевченко. Ірина Головатенко, заступниця голови Київської міської організації УКРОПу, та Оксана Тунік-Фриз, заступниця голови Комісії партійного контролю «Українського об’єднання патріотів», посіли друге та третє місця відповідно.

 

«Я не хочу ставати президентом заради високої посади. Я просто хочу, аби український народ нарешті був успішним, заможним і сильним. Ми маємо колосальну історію, однак безліч років нам намагалися відрубати наше коріння. Наразі ці корені почали відновлюватися, вони об’єднують нас. Тільки у єднанні ми збудуємо країну гідності і правди, де будемо жити за совістю, допомагаючи одне одному», – підкреслив Олександр Шевченко.

За словами голови УКРОПу, народного депутата Тараса Батенка, переповнені зали, які збирають президентські праймеріз УКРОПу в кожній області, свідчать про велику підтримку й довіру до партії серед українців.

Очільник Київської міської організації партії, голова правління фонду «Майдан закордонних справ» Богдан Яременко впевнений – УКРОП спроможний зробити те, на що нездатна чинна влада. Партія відстоює виключно проукраїнські інтереси, і в разі, коли укропівець стане президентом, державна політика буде такою, що ніхто не зможе вказувати Україні ані того, які закони ухвалювати, ані те, які закривати заводи, ані того, як встановлювати тарифи.

«У 2014 році команда Ігоря Коломойського та Ігоря Палиці, не маючи владних повноважень та збройних сил, зупинила «російську весну» на півдні та сході, допомогла добровольцям. У тому ж таки році ми не побоялись назвати речі своїми іменами, не боїмося робити це й сьогодні. Ми готові пройти війну від початку до кінця, як із зовнішнім ворогом, так і з внутрішнім», – наголосив Богдан Яременко.

Олександр Шевченко закликав херсонців не підтримувати на виборах старих політиків, які розкрадали Україну: «З влади повинні піти люди, які 27 років маніпулювали нами. Якщо народ дав тобі право на владу, ти маєш відповідати за безпеку й добробут громадян. Для того, щоби збудувати справедливу та справді сильну демократію, кожна людина має бути вільна у своєму виборі, а кожен громадянин повинен мати можливість проявити себе в політиці».

Зауважимо, фінальна частина президентських праймеріз УКРОПу розпочалася 28 вересня у Луцьку. Таким чином Херсонщина стала тринадцятою областю, яка обрала переможцем Олександра Шевченка. Остаточні результати праймеріз стануть відомі на великому з’їзді партії, який відбудеться у Києві 5 грудня. Наразі УКРОП – єдина політична сила в Україні, яка наважилася обрати свого кандидата в президенти за допомогою відкритого внутрішньопартійного голосування.

Коротка біографічна довідка переможця президентських праймеріз УКРОПу на Херсонщині:

Олександр Шевченко народився 8 квітня 1971 року в місті Коломиї Івано-Франківської області. Здобув кваліфікацію радіоінженера в Чернівецькому державному університеті ім. Ю. Федьковича. Трудовий шлях розпочав монтажником радіоапаратури. Пізніше очолював декілька підприємств. Автор ідеї та засновник гірськолижного комплексу «Буковель», за сім років перетворив чи не найдепресивніший регіон України на одне з найбільш відвідуваних у Східній Європі місць відпочинку. Народний депутат Верховної Ради України VII та VIIІ скликань. Член президії партії УКРОП. Провів понад 700 зустрічей з виборцями і вніс на розгляд 83 законопроекти. Серед них і резонансний законопроект, покликаний заборонити на території України пропаганду ідеології так званого «руського міра». Завдяки старанням Олександра Шевченка у «Буковелі» пройшли лікування та реабілітацію понад 1 тис. солдатів – учасників російсько-української війни, пройшли реабілітацію 3200 дітей з ДЦП, аутизмом або вадами опорно-рухового апарату, безкоштовно оздоровилися 8 тис. пенсіонерів. Крім того, команда Олександра Шевченка створила Центр військової підготовки та інформації, а також регулярно підтримує медзаклади, спортивні та культурні проекти.

Херсонщина за день

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН