Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Школярів Нової Каховки познайомили з етапами розвитку козацтва

Протягом 16-19 жовтня учні Новокаховської школи №3 8-9-х  класів відвідали музей українського козацтва при університеті “Україна”.

Керівник музею Сергій Юрченко ознайомив дітей з етапами розвитку козацтва, про утворення перших січей, реєстрове козацтво, козацьке військо. Сергій Семенович дещо зупинився на таких видатних постатях козацьких ватажків як князь Дмитро Вишневецький (Байда), Петро Конашевич-Сагайдачний, Богдан Хмельницький, Іван Сірко, Іван Мазепа, Кирило Розумовський. Адже кожен з них залишив значний слід в історії українського козацтва. Це і героїчні походи козаків під супроводом відважних отаманів, і національно-визвольна війна, і битва під Жовтими водами.

Діти доторкнулися до особливостей існування Запорізької та Олешківської Січей, дізналися про ставлення Катерини ІІ до січі та про ліквідацію Запорізької Січі. Після змістовної розповіді учні з цікавістю оглянули експонати та виставки музею. 

В рамках спільних заходів з превентивного виховання 18 жовтня до екскурсії долучилися працівники ювенальної превенції Новокаховського відділу Національної поліції. Мета такої зустрічі – акцентувати увагу учнів на тому, як героїчне минуле пов’язується із сьогоденням. Адже тільки той, хто знає історію свого народу, може творити його майбутнє. А сьогодення -це той місток, через який кожне покоління переходить одне від одного, залишаючи свій слід. Вже сьогодні кожен з нас своїми вчинками творить історію майбутнього.

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН