Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Жителі Станіславської ОТГ отримають безоплатну правову допомогу

На сесії 2 жовтня 2018р. депутати Станіславської ОТГ затвердили програму надання безоплатної правової допомоги на 2019 – 2020 роки. Відтепер її мешканцям буде забезпечено доступ до безоплатної первинної допомоги та правових послуг, спрямованих на забезпечення реалізації прав і свобод людини і громадянина, захист цих прав і свобод, їх відновлення у разі порушення, як того і вимагає чинне законодавство.

«З 1 січня 2017р. по 31 липня 2018р. 990 сільських мешканців вже отримали можливість захистити свої законні права, скориставшись безоплатною допомогою юриста Білозерського офісу Мережі правового розвитку, що працює на базі ГО «Білозерський центр регіонального розвитку». З них 105 осіб – це мешканці Станіславської ОТГ. Про ефективність роботи організації в цьому напрямку свідчить постійний попит на правову допомогу, люди рекомендують своїм близьким та знайомим, переадресовують громадян державні установи та органи влади», – такими словами розпочала свій виступ під час сесії Юшко Наталя, керівниця проекту. – З листопада 2017р. громадська організація спільно із Станіславською сільською радою реалізує проект «Посилення правових можливостей об’єднаних громад», в рамках якого вже проведено ряд заходів, які посилюють інституційну спроможність органів місцевого самоврядування у сфері надання БППД. Основне завдання проекту – підвищення рівня правосвідомості населення у сфері захисту трудових прав у громадах, які входять до Станіславської ОТГ. За час реалізації проекту розроблено та розповсюджено буклети щодо дотримання трудового законодавства для представників бюджетної та комерційної сфери, а також проведено ряд заходів, що сприяють підвищенню правової культури: семінари для депутатів та підприємців, тренінги для старшокласників Станіславської, Широкобалківської школи, консультативні прийоми для представників бюджетної та комерційної сфери».

Голова Станіславської ОТГ Володимир Желуденко відмітив, що співпраця з громадською організацією дала перші позитивні результати, коли незахищені верстви населення (а це переважна більшість сільського населення) отримали можливість отримати правові консультації фахівців для захисту своїх прав.

Білозерка.Інфо

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН