Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

З нагоди Дня села у Роздольному відкрили «Сквер Сакури»

На Херсонщині у селі Роздольному Каховського району відкрили екзотичний сквер. Такий незвичайний подарунок зробили місцевим мешканцям підприємці та благодійний фонд В.Мясникяна. Ініціатором події виступив голова Роздольненської ОТГ.

«Я багато подорожую Україною, завжди помічаю цікаві ініціативи інших громад і намагаюсь втілити їх досвід у нас. Що стосується скверу- ця ідея з‘явилась раптово. У Миколаївському розсаднику побачив саджанці сакури і вирішив, що хочу аби жителі Роздольненської громади мали змогу бачити цю красу, проводити вільний час у гарному місці. Тож, з допомогою фонду та спонсорів, придбали відразу всі саджанці сакури»- розповів голова ОТГ Вегандз Мясникян.

«10 днів тому до нас звернувся голова нашої ОТГ, ми провели перемовини і вже невдовзі розпочали роботи. Дякуючи керівництву ПП «Арм-Агро», які допомогли фінансово, нам вдалося закінчити всі роботи як раз до свята. Тож тепер маємо чим пишатися- ніде в Херсонському регіоні немає такого скверу, а в нас є», – не без гордості зазначає приватний підприємець Володимир Темрієнко.

До речі, до висадки дерев долучилось багато жителів Роздольного. Вони ж запропонували назвати новий парк «Сквером сакури». Втім, висадити парк – це пів справи, адже саджанці японської вишні потребують особливого догляду. Та всі у громаді переконані, що спільними зусиллями з цим впораються. До того ж у структурі апарату Роздольненської ОТГ є робітник з благоустрою, який відтепер доглядатиме за станом паркової зони. Тож наступного року Роздольне, вочевидь, чекатиме на всіх бажаючих подивитись на неймовірний цвіт сакури.

Нагадаємо, менше року тому села Роздольне, Чорноморівка та Вільна Україна поєднались в об’єднану територіальну громаду. З грудня минулого року керівництвом громади проведено ямковий ремонт у двох селах, оздоблено освітленням вулиці, проведено ремонт будівель у кількох закладах соціальної сфери, утворена новітня поліцейська станція і відкрито відділення «Нової пошти».

Автор: Лідія Григор’єва

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН