Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

100 дітей з Криму вступили до Херсонської державної морської академії

Саме таку цифру озвучив Борис Бабін, постійний представник Президента України в АР Крим у себе на Фейсбук сторінці, коментуючи посвяту курсантів Херсонської державної морської академії, яку відвідав Президент України Петро Порошенко.

Вже третій рік поспіль абітурієнти з Криму та непідконтрольної частини Донбасу вступають до українських вишів або ПТНЗ за спрощеною процедурою – без складання ЗНО.

Також для вступу їм не треба буде мати при собі паспорт та шкільний атестат. Ведуть таких абітурієнтів освітні центри ”Крим-Україна” й “Донбас-Україна”.

Ініціатором спрощеної процедури вступу для цієї категорії дітей був нардеп Олександр Співаковський, який при прийнятті відповідного Законопроекту наголошував на наступному: «Ми повинні зрозуміти, що повернення територій розпочинається з повернення людей. Законопроект № 6116 (Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» щодо забезпечення права на здобуття вищої освіти осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія України саме це декларує. Ми повинні повертати людей! Цей закон якраз дасть меседж кримським дітям – повертатися на материкову територію України, це буде початок повернення цих територій“.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН