Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Форум активних громадян пройшов у Херсоні

11 жовтня у Херсоні пройшов Форум активних громадян. Захід покликаний сприяти більш глибокій та всебічній співпраці між муніципальною владою та громадянами. Форум організовано Міжнародним республіканським інститутом за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Захід відкрила Олена Урсуленко, секретар Херсонської міської ради, яка зазначила, що громада міста має бути активною та наголосила на важливості прийняття в Херсоні Громадського бюджету.

У панельній дискусії на тему: «Міський розвиток та участь у ньому громади» взяв участь Виконавчий директор Асоціації міст УкраїниОлександр Слобожан. Він розповів про особливості цьогорічного бюджетного процесу та перспективи бюджетної децентралізації. О.Слобожан зупинився на основних джерелах наповнення місцевих бюджетів та резервах, які має вишукувати кожний муніципалітет:<

Кожна громада має зайнятися інвентаризацією, аби розуміти, чим володіє і як цим скористатися. В результаті виклики можуть перетворитися з негативу на позитив. Треба вміти аналізувати ресурси і залучати громаду до реалізації проектів, спрямованих на розвиток.

Також Олександр Слобожан проінформував про результати відстоювання позиції АМУ і захист інтересів громад. Серед іншого, це частка ПДФО та акцизу, яка має залишатись в місцевих бюджетах та наполягання на збереженні пайової участі забудовників у розвитку муніципалітетів. На завершення дискусії Виконавчий директор АМУ відповів на численні запитання учасників форуму.

Асоціація міст України

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН