Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині збираються захищати інтереси найманих працівників та роботодавців

Олександр Олійник закликав обласну 3-сторонню соціально-економічну раду до реального захисту інтересів найманих працівників та роботодавців.

Про це співголова Ради від роботодавців області, голова Об’єднання організацій роботодавців Херсонщини Олександр Олійник заявив на обласній тристоронній соціально-економічній раді за участі представників ХОДА, ООРХ та профспілкових об’єднань області. На порядок денний засідання було винесено виконання між ними Територіальної угоди за січень-серпень 2018 року та чергові вибори голови ради терміном на один рік.

«ООРХ вже більше 6-ти років бере участь у формуванні політики Херсонщини, як регіональне об’єднання, так і держави, як член Федерації роботодавців України. На засіданні Національної тристоронньої соціально-економічної ради, саме наша організація загострила увагу на тому, що міграція кадрів, загрожує перерости у міграцію інвесторів, тому зберігаючи конкурентне середовище, треба надати розумну перевагу власному виробнику. Коли сьогодні розповідають, що люди виїжджають від того, що їм немає де працювати, то це відверта неправда. Реально працюючі виробництва, із зарплатами і соцпакетами, не можуть знайти кваліфікованих робітників. В Уряді наголошують, що за фахівців борються шляхом підвищення зарплат і створення робочих місць. У нашого об’єднання на рівні області є приклади позитивних спільних з підприємствами проектів. Так Херсонський машзавод за дуальною системою освіти співпрацює з Херсонським національним технічним університетом, Новокаховським аграрним коледжем, Херсонським професійно суднобудівним ліцеєм, Херсонським політехнічним коледжем. Зараз заводчани спільно із ООРХ розробили і уже презентували програму Регіонального навчально-виробничого комплексу і запровадження її експериментально на Херсонщині. Спільно з ФРУ беремо активну участь у соціальному діалозі з урядом та профспілками, забезпечуючи легітимність прийнятих владою рішень з соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні. Утім в вересні 2018 року на засіданні Спільного Представницького Органу роботодавців України, на якому я був присутній, було прийнято рішення призупинити участь сторони у роботі НТСЕР. Українські роботодавці не задоволені дотриманням принципу побудови соціального діалогу в державі і вважають, що НТСЕР не виконує у повному обсязі покладені на неї функції. Регламент Національної Ради не дотримується періодичності проведення її засідань та засідань президії НТСЕР. Зокрема, порушено основний принцип керування – черговість ротації її голови. З лютого 2015 року головою досі є Павло Розенко . Внаслідок цього сторона роботодавців та сторона профспілок були позбавлені можливості реалізувати своє право очолювати НТСЕР. Більшість рішень НТСЕР нівелюється або виконується суто формально. На жаль, все зазначене в звернені СПО роботодавців стосується і діяльності обласної тристоронньої соціально – економічної ради. Тому ми, як сторона підписант трьохсторонньої угоди, в свою чергу, звертаємо увагу на необхідність забезпечити ефективність діяльності нашої обласної тристоронньої Ради. Як бізнес-спільнота, ми готові надати ключові завдання, аби прискорити розвиток країни. А головне, для підняття економіки потрібно об’єднувати зусилля усіх у суспільстві, аби тиснути на політиків і державу, як роблять це скрізь» – відверто висловив свою думку перед учасниками засідання голова об’єднання роботодавців Олександр Олійник.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН