Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Близько тисячі спеціалістів агропромислового комплексу готує зараз Новокаховський коледж

Новокаховський коледж Таврійського агротехнологічного університету відзначив 65. Навчальний заклад Нової Каховки готує молодших спеціалістів для агропромислового комплексу. За час діяльності зі стін агроколеджу вийшли 22 тисячі випускників. Зараз у ньому навчаються близько 1 тисячі учнів. У часи реформування системи освіти й недофінансування профільної освіти колективу коледжу вдалось зберегти цінних викладачів та майстрів виробничої справи і не скорочувати перелік спеціальностей.

«Ми поставили перед собою завдання – у період реформування вищої освіти І – ІІ рівня акредитації зберегти педагогічний колектив, контингент студентів і ті спеціальності, які зараз не дуже затребувані. Бо віримо, що здоровий глузд восторжествує і аграрний комплекс запрацює на повну потужність. А ми, зі свого боку, забезпечимо його фахівцями», – сказав директор Новокаховського коледжу Таврійського агротехнологічного університету Геннадій Іванов.

Нині у Новокаховському коледжі навчаються учні за спеціальностями: агроінженерія, електроенергетика (техніка і механіка), геодезія, будівництво та цивільна інженерія, підприємництво, фінанси, менеджмент, право та комп’ютерні технології. Навчальний заклад на рік молодший від міста, яке зводилось як супутник будівництва Каховської ГЕС.

«Багато керівників Нової Каховки закінчили агроколедж, у народі – СХТ. В ньому існують добрі, чесні, совісні традиції, збережена система підготовки кадрів. Агропідприємства, незалежно від форми власності, потребують агрономів, меліораторів, механіків, електриків. Сьогодні ми побачили історію закладу в обличчях 80-річних ветеранів, мудрість сьогоднішніх керівників й викладачів, і майбутнє – в очах студентської молоді. Агроколедж і далі відіграватиме велику роль у житті Нової Каховки», – розповів Новокаховський міський голова Володимир Коваленко.

Другий рік учні Новокаховського коледжу мають змогу одночасно навчатись і працювати. Херсонський машинобудівний завод впроваджує дуальну систему освіти, за якою діти вивчають спеціальність і закріплюють знання на практиці. При цьому вони отримують заробітну плату.

«Співпраця з коледжем розпочалась не так давно. Другий рік працюємо. Торік 36 ваших учнів пройшли навчання за дуальною освітою, четверо залишились працювати на заводі. Всім відомо, що матеріально-технічна база аграрних вузів – не на достатньому рівні. І хочу повідомити, що обласна рада виділяє 20 млн. грн. на переобладнання навчальних закладів. Молодь повинна працювати на сучасному устаткуванні, бути знайомою з усіма новаціями», – привітав колектив голова Федерації роботодавців Херсонської області, директор Херсонського машинобудівного заводу Олександр Олійник.

І першим кроком у переустаткуванні закладу став комп’ютер, подарований Олександром Олійником на честь ювілею. Від Федерації роботодавців області колектив коледжу отримав подяку за багаторічну працю.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН