Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

128 жителів Херсонщини задекларували свої іноземні доходи

Моряки та заробітчани почали подавати декларації про свої зарплати. Загалом доходів, які податківці відносять до категорії «іноземних», задекларовано на значну суму – більше 24 мільйонів гривень. Про це «Українському півдню» повідомив заступник начальника управління податків і зборів фізичних осіб ГУ ДФС у Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі Олексій Юсов.

Всі іноземні прибутки оподатковуються за ставкою на доходи фізичних осіб (18%), також громадяни сплачують військовий збір у розмірі 1,5% від загальної суми. Якщо податки вже сплачені у іншій країні, то потрібні документи, які це підтверджують.

«Якщо між Україною та країною, де працював громадянин, підписана конвенція про уникнення подвійного оподаткування, а також є офіційна довідка податкового органу про сплату податків, то на батьківщині ПДФО вже не стягується. Але військовий збір все одно доведеться сплатити», – пояснив Олексій Юсов.

Фіскальна служба нагадує, що для декларування прибутків з-за кордону можливий відкладений платіж. Якщо людина не встигає до податкової до 1 травня, то після в’їзду на територію України звертається із заявою про те, що перебувала на певних підставах на території інших країн, і тоді термін подачі декларації переноситься. При цьому, штрафи не застосовуються.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН