Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Відновили двоповерхову альтанку у Новій Каховці

Про те що відновлено двоповерхову альтанку біля  Палацу культури у Новій Каховці на Фейсбуці повідомляє Роман Пашкевич: 

 – До 66-ої річниці міста Нова Каховка виконані роботи по відновленню двоповерхової кам’яної ротонди-альтанки, розташованої у парковій зоні міста, праворуч Палацу культури. Альтанка включена до комплексу ансамблю центральної площі. Композиція заснована на класичних мотивах – ротонда на другому поверсі оточена колонадою, колони вписані в інтер’єр нижнього приміщення. На даху ротонди влаштовано терасу. Стіни будівлі – цегляне мурування.

Архітектура ротонди виконана в тому самому стилі, що і будівля Палацу культури. Вона крита черепицею, п’єдестали мають глибоку рустовку «під граніт», білі колони завершуються капітелями.
Ремонтні роботи виконувало ПМП «Віра», протягом одного місяця будівельники працювали під постійним керуванням директора підприємства Ляхової А.Ф., яка з особливою любов’ю ставилася до виконання цієї роботи .

До початку виконання робіт підрядником були найдені фотографії альтанки 1952-1953 років. Відповідно до фотографій були відновлені карнизи, відкоси прорізів, встановлені металопластикові двері та вікна зі збереженням первісного вигляду, зроблений ремонт всіх ліпних деталей. На терасі повністю відновлена підлога, виконана гідроізоляція з сучасних матеріалів. Стіни цоколю поштукатурені з рустами прорізними. Через те, що черепицю такого зразку необхідно чекати не один місяць, роботи з відновлення покрівлі будуть перенесені на 2019 рік. Також у 2019 році виконуватиметься внутрішнє оздоблення альтанки та освітлення.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН