Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Зовсім скоро навчати дітей математики та фізики в школах Херсонщини буде нікому

На вчительські спеціальності до Херсонського державного університету вступають все менше абітурієнтів. Випускники з нахилами до точних дисциплін обирають фах «інженерія програмного забезпечення».

Цього року на денну форму навчання на бюджетні місця вступив 21 абітурієнт. Найнижчим балом для вступу на цю спеціальність був 178. На спеціальність «вчителя математики» вступили 4 особи, «фізики» – троє, інформатики – двоє абітурієнтів. Для вчительських спеціальностей нижчий поріг становив 109 балів за результатами ЗНО.

«Все це призведе до катастрофи. Навчати дітей у школах буде нікому. Вже зараз у школах Херсонської області не вистачає вчителів математики, фізики, інформатики. А потім абітурієнти перестануть обирати й інші технічні, інженерні спеціальності. Ця ситуація склалась не за один рік: зниження престижності професії, невисока у недавньому минулому заробітна плата. І самі ж вчителі відмовляють дітей обирати вчительську професію», – прокоментувала декан факультету комп’ютерних наук, фізики та математики Херсонського державного університету Наталя Кушнір.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН