Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У храмі Святої Трійці Херсона школярі отримали благословення на новий навчальний рік

 Цьогорічний Перший дзвоник пролунав у навчальних закладах міста у різні дні, які визначили педагогічні колективи. Традиційно перед початком нового навчального року у храмі Святої Трійці Шуменському мікрорайоні міста збирає дітей і дорослих на прохальний молебень. Цього разу до дійства доєднались представники влади міста й Корабельного району.

До храму Святої Трійці запрошені діти з родин пільгових категорій. Влада Корабельного району спільно з настоятелем Євгеном Сидоренком підготувала для них дарунки до Першого дзвоника. Солодощі та необхідні канцтовари, портфелі та книжки отримали херсонські сім’ї.

«Ви йдете до школи, і ми вирішили подарувати вам речі, які знадобляться у школі і солодкі дарунки. Ми давно співпрацюємо отцем Євгеном, і від цього свята вам стане добре на душі, а батькам – зменшить витрати на підготовку до школи», – привітала голова Корабельної у місті Херсоні ради Наталя Чорненька.

З привітаннями до дітей звернулись депутат міської ради, головний лікар лікарні Тропіних Леонід Ремига та секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко.

«Свято Першого дзвоника у вас починається у храмі. Це дуже добре, бо ви отримаєте заряд позитивної енергії, любові, які пронесете у своєму серці», – сказала Олена Урсуленко.

Спільна молитва, в якій священики і прихожани просили Божого благословення на отримання знань і мудрості.

«Все більше дітей приходить щороку на молебень перед іконою Богородиці «На набування розуму». Дуже важливе благословення. Те, що посіють у дитинстві, людина понесе через усе життя. Дитина – дуже гарний ґрунт. Вона вчиться очима – дивиться, як поводяться дорослі, особливо, батьки. Давайте ж їм показувати гарний приклад виховання у дусі Істини, Любові і Мудрості», – закликав настоятель храму Святої Трійці, протоієрей Євген Сидоренко.

Традиційна молитва на початку нового навчального року збирає родини прихожан Троїцької церкви. Діти, котрі побували на молебні, отримали від храму «Новий Завіт».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН