Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Запоріжжі намагаються вирішити екологічну проблему на Молочному лимані

Минулого тижня компанія «НІБУЛОН» оперативно прийшла на порятунок від екологічного лиха та загибелі десятків тисяч піленгасів у Молочному лимані, що розташований на території Приазовського національного природного парку в Запорізькій області. Рівень води в лимані з кожним роком катастрофічно падає. Єдиним зв’язком з Азовським морем залишалась штучна протока, яка кожен рік заносилася піском з моря від штормів і потребувала штучного очищення. Через її замулення піленгас, який навесні цього року зайшов в лиман на нерест, опинився у пастці та від нестачі морської води загинув. Восени минулого року через цю проблему загинуло більше 20 тисяч піленгасів, а сума збитків склала близько 20 мільйонів гривень. Цього року голова Запорізької обласної адміністрації Константин Брыль звернувся за допомогою до компанії «НІБУЛОН», яка відразу ж погодилася допомогти і сьогодні рятує область від екологічної катастрофи, викликаною бездіяльністю місцевих чиновників.

Перед екіпажем земснаряду компанії (Володимиром Ткаченком, Андрієм Кривошеіним, Денисом Селезньовим, Ігорем Рибаченком) була поставлена задача прокопати канал глибиною до 2 м та довжиною близько 680 м для того, щоб з’єднати Молочний лиман з Азовським морем і вивільнити з полону рибу. «НІБУЛОН» успішно справляється із поставленим завданням, працює цілодобово. А з загального обсягу робіт вже прокопано більше 400 м. Щоденно цей процес контролює регіональний директор Владимир Горишный. Протягом наступних двох днів роботи будуть завершені, а риба – нарешті вивільнена з пастки у Молочному лимані та потрапить у море.

Для «НІБУЛОНа» ця місія є дуже важливою, адже компанія завжди долучається до вирішення нагальних питань громади, в тому числі інвестує значні кошти в екологічні проекти. Вирішення екологічної проблеми у Молочному лимані знаходиться на контролі, зокрема і у народного депутата України Сергей Валентиров та першого заступника голови Державного агентства рибного господарства Володимира Фалея.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН