Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як можна вирішити у Херсоні проблему із маршрутками

Транспортне питання у Херсоні виникло не сьогодні. Городяни невдоволені сервісом, які надають маршрутки, перевізники весь час наполягають на підвищенні тарифів за проїзд. Автобусів на деяких маршрутах зменшилось у рази, а увечері пересуватись містом можна лише пішки або на таксі. Як налагодити перевезення пасажирів на міських маршрутах, обговорили учасники «круглого столу», який відбувся у прес-центрі «Нового дня».

Ініціатором його проведення став депутат обласної ради, голова ради підприємців Херсонської області Юрій Рожков. Протягом чотирьох років він курував транспортне питання спільно з обласною держадміністрацією, має досвід співпраці з перевізниками на міжобласних маршрутах та комунальними підприємствами обласної ради. До обговорення були запрошені громадські діячі, які вивчають транспортну ситуацію в обласному центрі і мають свої напрацювання.

Юрій Рожков впевнений, що проблеми із рухом міських маршруток можна вирішити, встановивши трекери GPS на кожну машину, а керувати і контролювати рух транспорту на маршрутах потрібно з єдиного диспетчерського пункту.

«Коли городяни скаржаться на те, що о 21.00 немає маршрутних таксі, то вони можуть замовити в управлінні транспорту роздруковану інформацію і довести це. Дані єдиного диспетчерського центру дають можливість контролювати, чи дотримуються маршрутки графіку, з якою швидкістю рухаються, тощо. Я має досвід співпраці з перевізниками на обласних маршрутах. Шляхом об’єднання зусиль з техуніверситетом, громадських організацій можемо відпрацьовується механізм. Тільки тоді, коли мерія, депутати, громадські активісти почнуть працювати над вирішенням транспортного питання, громада зрозуміє, що робота – прозора. Потрібно використати досвід інших обласних центрів, міст Європи», – прокоментував Юрій Рожков.

За думкою голови ради підприємців Херсонської області, проведення «круглого столу» «Транспортна ситуація в обласному центрі» стане поштовхом до об’єднання зусиль влади і громади.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН