Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Широкобалківській школі на Херсонщині встановлюють енергозберігаючі вікна

Поступово на територіях ОТГ змінюється соціальна інфраструктура. Адже громади отримують додаткові кошти, – повідомляє “Український південь“. Зміни приходять у найвіддаленіші села, де давно забули про дороги, ФАПи або теплі класи.  Приклад Станіславська ОТГ.

ЇЇ голова Володимир Желуденко на своїй сторінці у ФБ написав наступне:

“Почали використовувати інфраструктурну субвенцію. В Широкобалківському закладі повної загальної середньої освіти розпочали заміну віконних блоків на енергозберігаючі. Нарешті і ця всіма забута школа отримає сучасні вікна.
Чому забута? Адже це. мабуть, одна з останніх шкіл району, в якій ще не проведені ці роботи. До об`єднання громади у цієї школи не було шансів на оновлення. В той час як по всьому району пройшов бум заміни вікон, до неї нікому не було діла: а ні районній владі, а ні районному відділу освіти, а ні сільській раді, а ні керівництву школи.
На мою думку, яку висловлював публічно неодноразово, в Широкій Балці школи, як будівлі, практично немає. Майже кожне скло у вікнах складене з кусочків, через щілини яких взимку виходило дорогоцінне тепло. Дах протікає. Взимку півбудівлі не опалюється, а в іншій частині така температура, що діти змушені переходити в початкову школу і навчатися в коридорах. Котельня працює на половину потужності, бо вийшли з ладу теплообмінники. І це все досталося нам у спадок.
Сьогодні всі вимагають зробити все і відразу. Але це неможливо. Лише на заміну вікон піде майже мільйон гривень. Можемо лише уявити, скільки ще мільйонів необхідно, щоб довести до ладу цю школу.
Та все ж в цьому році в школі вже встановлені ємкості та гідрофор для безперебійної подачі води (до цього часу воду завозили бідонами), плануємо замінити вікна, привести в порядок котельню та систему опалення. Розуміємо, що ще в цьому році не вдасться забезпечити повноціне функціонування школи в зимовий період. А вже наступного року планується налагодити в приміщеннях школи належний температурний режим і розмістити молодші та старші класи в одній будівлі школи.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН