Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Підсумки вступної кампанії до факультету культури і мистецтв ХДУ

Вперше вступники на спеціальність «культурологія» магістратури цьогоріч проходили тестування з англійської мови у режимі ЗНО. Декан факультету культури та мистецтв Херсонського державного університету, заслужений працівник культури України Микола Левченко не приховує, що саме через це нововведення хвилювався.

«Вступна кампанія на нашому факультеті завершується. 23 липня вийшов наказ про вступ на спеціальність «культурологія» до магістратури. Всі, хто складав ЗНО з англійської, отримали гарні результати. Я радий тому, що наші бакалаври та викладачі підтвердили рівень знань і викладання іноземної мови на державному рівні», – розповів Микола Левченко.

Щодо бюджетних місць для першокурсників, то їх виділено небагато. 4 місця на спеціальність «хореографія», 4 – «музичне мистецтво», 8 – «образотворче мистецтво». На спеціальність «культурологія» впродовж двох останніх років було призначене лише одне місце. Цього року за рахунок квоти від Міносвіти для студентів з Криму додалось ще одне.

«Мені, як декану факультету, бюджетних місць завжди мало. Ми даємо на рівні бакалавріату кваліфікацію «викладача», і наші випускники йдуть працювати вчителями у загальноосвітні школи, викладають у школах естетичного виховання. Разом з управлінням освіти робимо аналіз стосовно потреби у випускниках, даємо заявки. Але на вищому рівні вирішується інакше», – прокоментував декан факультету культури та мистецтв ХДУ.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН