Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський аеропорт залишиться у власності громади після утворення концесії, – Юрій Рожков

На цьому наголосив в інтерв`ю виданню Український південь” Юрій Рожков, депутат Херсонської обласної ради.

На останній сесії Херсонської обласної ради депутати проголосували за внесення аеропорту до списку об’єктів на створення концесії. Аргументи на користь цього рішення – на реконструкцію летовища необхідно близько 1 мільярда гривень, вже вкладено 115 мільйонів (10% – з обласного бюджету, решта – Фонду регіонального розвитку). Такими темпами при щорічному внесенні 100 мільйонів капітально відновити аеропорт вдасться лише за десять років.

Концесійне управління дасть можливість залучити інвестиції, при цьому летовище залишиться у комунальній власності. Чим обернеться реалізація цього проекту? Коментує депутат обласної ради, голова постійної комісії з питань комунальної власності Юрій Рожков, який впродовж останніх років займався питаннями розвитку летовища спочатку як запрошений виконавчою владою фахівець, тепер – як депутат облради.

«Ми рухаємось у європейському напрямку. Йдуть перемовини з крупною авіакомпанією-лоукостером «Ryanair», яка надає можливість за невеликі кошти (25-30 євро) здійснювати перельоти до великих європейських летовищ. Компанія зможе працювати з нашим аеропортом, якщо зліт та посадка будуть для їхніх повітряних суден безкоштовними. Тобто депутати думають над тим, чи має сенс дотувати ці перевезення. Натомість ми отримаємо більший потік туристів, які залишатимуть кошти в області. Це один напрямок. З іншого боку для прийому-відправлення літаків з Європи потрібно відповідати стандартам. Для ремонту злітно-посадкової смуги та закупівлю обладнання потрібно не менше мільярда гривень. Такими темпами, як сьогодні, ми можемо йти до цього роками, інвестори ж можуть запропонувати свої проекти і вкласти кошти в розвиток. Ще раз підкреслюю – інвестори не купують аеропорт! Ми будемо вести переговори і оберемо кращі проекти. Аеропорт – повітряна брама Херсонщини і потрібно його розвивати», – прокоментував Юрій Рожков.

Робота «Аеропорт «Херсон» розпочалась із запуску одного авіарейсу на Стамбул. Нині обслуговуються два перельоти на Київ, два – на Стамбул, відкриті рейси на Даламан (Туреччина) та Люблін (Польща).

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН