Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Білозерська ОТГ інвентаризує землі поза межами населених пунктів

Білозерська ОТГ інвентаризує землі поза межами населених пунктів, збільшуючи надходження до бюджету, – повідомляє “Український південь“.

Білозерська об’єднана територіальна громада утворена у грудні минулого року, до складу увійшли 7 сіл та 1 селище. Зараз населення ОТГ становить 13 тисяч осіб. За постановою Кабінету міністрів, всі землі, що розташовані поза межами населених пунктів, стали власністю громади, і фактично з початку року влада зайнялась інвентаризацією земель і контролем за сплатою орендарями земельних податків.

«Ми створили комісію, є активні депутати, які працюють над виявленням земель поза населеними пунктами, що використовуються фермерами, сільгоспвиробниками, приватними підприємцями без правонаступних документів. Наше завдання – виявити цей факт і передати інспектору Держгеокадастру, який, в свою чергу, передає справу до прокуратури. Декілька таких ділянок вже виявлено. Орендарі йдуть до нас, сплачують збитки у разі, якщо поле засіяно, ми підписуємо угоди з ними, тобто легалізуємо», – розповіла голова Білозерської ОТГ Антоніна Чередник.

Орендна плата та земельний податок є основною складовою надходжень до бюджету об’єднаної тергромади. І хоч земельний податок поки встановлений за мінімальною ставкою, все ж влада очікує збільшення прибуткової частини бюджету саме за рахунок надходжень від нових платників.

 

Автор: Лідія Григор’єва

 

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН