Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Консульство республіки Корея у Херсоні відкрилось в кабінеті Почесного громадянина міста

У будівлі по вулиці Лютеранській, 24, яка належала ПАТ «Херсонбуд» і була захоплена рейдерами, відкрилось Почесне Консульство республіки Корея.

 Цинізм ситуації в тому, що представники всіх рівнів влади знали, що навколо споруди “Херсонбуду” йде судова тяганина близько року. Майно арештоване, воно було захоплено рейдерським шляхом командою екс-регіоналів, друзями екс-президента януковича на чолі із  екс-мером Сальдо.Кабінет, яке консульство взяло в оренду, був  відремонтований за проектом і дизайном Почесного громадянина Херсона – Бориса Сандика напередодні рейдерського захоплення  .   Тож міжнародним партнерам смак відомого херсонця, мабуть,  сподобався, тільки тхне це міжнародним скандалом.Приміщення наразі є предметом судових спорів.Про це активісти «Стоп корупції» повідомили Почесного консула республіки Корея у Херсонській, Дніпропетровській та Запорізькій областях Миколу Баграєва

«Активістам «Стоп Корупції» стало відомо про те, що у Херсоні відкривається Почесне Консульство республіки Корея за адресою вул. Лютеранська, 24. Вважаємо за потрібне попередити, що згадана будівля 40 років належала підприємству ПАТ «ХерсонБуд» ( зокрема, ТОВ «КПД 5 С», яке входило до складу «ХерсонБуду»), було захоплене у рейдерський спосіб та є предметом судових спорів між об’єктами господарювання. 

Реєстрі прав на нерухоме майно будівля за адресою Лютеранська, 24 записана за паном Ромащенком, утім Херсонський суд висловився щодо відсутності у нього прав на майно, а Вищий Касаційний суд відмовив йому у перегляді цього рішення. До того ж, Адміністративний суд Києва наклав арешт на будівлю в ході розгляду питання щодо повернення майна до «КПД 5С». А отже, за рішенням суду, найближчим часом можуть бути відновлені права законного власника – потужного підприємства ПАТ «Херсонбуд», яке відбудувало місто – на будівлю офісного центру за адресою Лютеранська, 24.

Також попереджаємо, що, за нашою інформацією, для розташування Почесного Консульства республіки Корея відведено приміщення, в якому був кабінет Голови Наглядової Ради ПАТ «ХерсонБуд» – почесного громадянина м. Херсон, заслуженого будівельника України, академіка Академії будівництва України Сандика Бориса Мотоєвича. А отже, цей факт може були сприйнятий як плювок в обличчя херсонців», – зазначили активісти «Стоп корупції».

Усю схему рейдерського захоплення представники проекту описали у колективному зверненні, яке передадуть Надзвичайному і Повноважному Послу республіки Корея в Україні Пан Лі Янг-Гу і голові Херсонської ОДА.

Кабінет, яке консульство взяло в оренду, був  відремонтований за проектом і дизайном Почесного громадянина Херсона – Бориса Сандика.   Тож міжнародним партнерам смак відомого херсонця сподобався, тільки пахне це міжнародним скандалом.

Джерело-  за матеріалами “Стоп корупції”.

У захопленій рейдерами будівлі “ХерсонБуду” відкриють Консульство республіки Корея

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН