Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Миколаївщині створюють Мигіївську ОТГ

На Миколаївщині створюється Мигіївська об’єднана територіальна громада У Первомайському районі Миколаївщини йде на створення Мигіївська об’єднана територіальна громада у складі Мигіївської, Софіївської та Романо-Балківської сільських рад. Консультанти Миколаївського регіонального відділення Асоціації міст України надали допомогу у розрахунку спроможності потенційної ОТГ та надали юридичну допомогу по процедурі об’єднання з перших кроків, пишуть Николаевские известия

За підсумком робочої зустрічі, яку зробила консультант з бюджетних питань Юлія Забродкіна, було зазначено, що зроблено велику роботу по обрахуванню всіх бюджетних показників, по спроможності та балансуванню бюджету. «За всіма показниками ‒ це спроможна громада, ‒ наголосила Юлія Забродкіна, ‒ Це збалансована громада за всіма показниками. Тому, вона не буде мати проблем із утриманням інфраструктури та ЖКГ, здійсненням своїх повноважень та наданням послуг». 

Консультант з юридичних питань Миколаївського РВ АМУ Лідія Віштал надала консультацію щодо покрокових дій по об’єднанню. З учасниками робочої зустрічі в селі Мигія разом виробили проекти рішень, які мають прийняти сільські ради що об’єднаються, обговорили механізм та специфіку громадських слухань. Ця робоча зустріч із консультантами Миколаївського РВ АУ для Мигіївського сільського голови Світлани Почтаренко була ще і святковою. В цей день вона на сесії Миколаївської обласної ради отримала почесну грамоту від Верховної Ради України за підписом Андрія Парубія. Почесна грамота та медаль надані Світлані Почтаренко «За заслугу перед українським народом». 

Консультанти Миколаївського регіонального відділення Асоціації міст України привітали Світлану Почтаренко із відзнакою та висловили упевненість, що з таким сільським головою мешканці Мигіївської, Софіївської та Романо-Балківської сільських рад створять дійсно якісну об’єднану громаду та відчують позитивні зрушення у більш функціональному органі місцевого самоврядування. 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН