Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запоріжжі розпочав працювати ще один маршрут з великими автобусами

Сьогодні у Запоріжжі розпочав працювати ще один автобусний маршрут з автобусами великої місткості КП «Запоріжелектротранс». Це маршрут №59 «вул. Чумаченка – Набережна магістраль». Перший автобус вийшов на маршрут в 5.32 від зупинки «вулиця Чумаченка».

Новий автобусний маршрут з’єднує центр міста з Космічним мікрорайоном. Його будуть обслуговувати стомісні автобуси марки «МАЗ». Це вже четвертий маршрут в Запоріжжі, на якому працюють великі автобуси «Запоріжелектротрансу». Також такі автобуси обслуговують маршрути №17, №18, №72.

Відзначимо, в Запоріжжі в останні два роки велика увага приділяється розвитку комунального громадського транспорту. Реалізується програма Володимира Буряка «Запорізький трамвай», закуповуються великі автобуси.

Один з напрямків – придбання за кошти міського бюджету автобусів великої місткості, відкриття нових маршрутів, які обслуговують ці автобуси. Це маршрути великої протяжності, що з’єднують спальні райони з центром міста.

Головна мета відкриття цих маршрутів – вирішити проблему вивозу пасажирів зі спальних районів, перш за все в годину «пік». Таке завдання поставив перед управлінням з питань транспортного забезпечення та зв’язку міської ради міський голова Володимир Буряк.

Відзначимо, за два попередні роки було придбано 45 великих автобусів. У цьому році передбачається закупити ще 50 автобусів на умовах фінансового лізингу. Також продовжується робота над залученням коштів міжнародних фінансових інститутів для оновлення громадського транспорту, придбання автобусів, трамваїв та тролейбусів.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН