Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонських депутатів промоніторили на доброчесність: 10 безхатченків

Проект запропонований Одеською обласної організацією Комітету виборців України реалізується за підтримки посольства Данії в усіх обласних центрах та містах обласного підпорядкування.

«Атестація депутатів місцевих рад» проводиться за різними критеріями. Політичний експерт Херсонської обласної організації КВУ Володимир Молчанов моніторив херсонських депутатів на доброчесність та антикорупційну складову. Аналізу підлягало, чи доброчесно обранець склав і подав щорічну депутатську декларацію, та як діяв в умовах неврегульованого конфлікту інтересів.

«Стаття 59-1 Закону України «про місцеве самоврядування» дозволяє депутатам на сесіях врегульовувати свій конфлікт інтересів, заявляючи про нього і з правом на участь у голосуванні. Насправді, більша частина депутатів роблять це про всяк випадок, навіть, коли цього конфлікту немає. Але випадки, і навіть певну системність, нажаль знайшли. У деклараціях помічаємо прогрес, завдяки тому, що провели роз’яснювальну роботу з депутатами. У деклараціях за 2016 рік (подавались у 2017му) зафіксовано 11 порушень з боку 9 депутатів, лише 6 з яких продубльовані в останніх деклараціях, поданих цьогоріч за 2017 рік», – розповів Володимир Молчанов.

Кейси порушень при подачі декларацій херсонськими депутатами такі ж, як і у середньому по Україні. У півтора рази більше порушень знайшли одеські колеги, трохи менше – експерти з центральноукраїнських міст. І все ж 10 депутатів, за декларацією, є безхатченками!

Сам факт відсутності житла і прав на проживання не розглядався як порушення лише через неймовірне припущення про можливість ПРОТИПРАВНОГО проживання депутата деінде.

За всіма фактами, які мають ознаки порушень, складені заяви і доставлені до Нацполіції та НАЗК, але поки офіційної відповіді немає. Тож обранці стають доброчеснішими, але до економії бюджетних коштів справа поки не дійшла. У Херсоні послуги з благоустрою та капітального будівництва – найдорожчі в Україні. Хоча за якістю їх виконання і не скажеш.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН