Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні завершився «Тиждень сталої енергетики»

Європейська комісія започатковувала «Угоду Мерів» після прийняття у 2008 році Пакету ініціатив ЄС з питань клімату й енергетики. Це було зроблено для заохочення й підтримки зусиль, яких докладають місцеві органи влади у сферах розробки й реалізації політики сталого енергетичного розвитку. Протягом тижня у Херсоні відбувались заходи у рамках Європейського тижня сталої енергетики.

Координатором виступила «Херсонська енергосервісна компанія». Комунальне підприємство займається розробкою і впровадженням енергоефективних технологій. Підсумковим стало засідання «круглого столу», на яке були запрошені представники КП «ХЕСКО», Херсонської міської ради, громадських організацій, ОСББ, вищих шкіл міста та комерційних підприємств.

Модератор заходів – «Енергосервісна компанія» поділилась своїми досягненнями у сфері енергозбереження та окреслила плани на майбутнє. За час своєї діяльності працівники КП «ХЕСКО» займались просвітницькою діяльністю, залучали до роботи дітей та молодь, проводили енергоаудит приватних та державних закладів. Пропаганда економії природних ресурсів звучала на цьогорічному екологічному форумі, і постійна робота – лобіювання на різних рівнях.

Директор комунального підприємства Лариса Леонова наголосила, що міська влада підтримує енергосервісну компанію.

«Угода мерів» була підписана 10 років тому. І тільки зі створенням КП «ХЕСКО» Херсонщина почала виконувати свої зобов’язання за цим документом. Завдяки професіоналізму, системному підходу ми дійсно маємо результат, Херсонщина має значні проекти, які реалізовані. Це і зведення корпусу «зеленої» школи №21 (за підтримки ЄБРР), також проект з КП «Херсонтеплоенерго» (компанія НЕПКО, яка інвестувала в енергозбереження). Мені здається, що це тільки початок. Комплексна взаємодія з органами виконавчої влади, міської ради, бізнесом, ТПП, громадськими організаціями дозволить досягти кращого результату», – сказала у виступі секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко.

На засіданні «круглого столу» спікери оприлюднили і проблеми, з якими часто стикаються у роботі. Перш за все, змінювати потрібно ментальність людей, ще більше розповідати про необхідність економити на споживанні енергоресурсів. Очікують працівники енергосервісної кампанії і на подальшу підтримку від депутатського корпусу та виконавчої влади міста. Обговорювались і перспективи та проблеми ОСББ, що отримали «теплі» кредити, як виші можуть зекономити на опаленні, які особливості промислового енергоаудиту.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН