Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Психологічна реабілітація учасників АТО на Херсонщині

Постановою КМУ від 12 липня 2017 року № 497 зі змінами, затверджений Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів із психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції та/або учасників Революції Гідності. Він передбачає укладання трьохсторонньої угоди між реабілітаційним закладом, особою та управлінням соціального захисту населення. При цьому кожен учасник АТО має право самостійного вибору реабілітаційного закладу для проходження психологічної реабілітації.

Для отримання реабілітаційних послуг потрібно звернутися до управління соціального захисту населення за місцем реєстрації або за місцем фактичного проживання (перебування) та подати учаснику АТО наступні документи:

1) заяву, складену в довільній формі;
2) копію посвідчення учасника бойових дій, або інваліда війни, або учасника війни;
3) копію документа, що підтверджує безпосередню участь в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення з безпосереднім перебуванням в районах антитерористичної операції у період її проведення.
Постраждалі учасники Революції Гідності, разом із заявою подають копію посвідчення постраждалого учасника Революції Гідності. 
Під час подання копій, особа надає також оригінали цих документів.
В свою чергу, реабілітаційний заклад, з метою надання учасникам антитерористичної операції послуг із психологічної реабілітації, надає управлінню соціального захисту населення :
– гарантійний лист про згоду на надання послуг із психологічної реабілітації та готовність до укладення договору;
– інформацію про умови проживання та харчування;
– перелік послуг із психологічної реабілітації, які можуть надаватися учаснику антитерористичної операції та або учаснику Революції Гідності;
– інформацію про вартість надання послуг із психологічної реабілітації.

У разі отримання від реабілітаційного закладу, обраного учасником антитерористичної операції, відмови у наданні послуг із психологічної реабілітації управління соціального захисту населення інформує про це особу та пропонує їй обрати інший заклад.

На даний час до управління праці та соціального захисту населення Новокаховської міської ради надійшли документи про готовність надання послуг із психологічної реабілітації від ТОВ «Санаторію «Токарі», який розташований в Сумській області, м. Лебедин, с. Токарі, вул. Санаторна, 96. З умовами проживання та харчування, переліком послуг психологічної реабілітації даного санаторію можна ознайомитись безпосередньо в управлінні.
Також нагадуємо, виплата грошової компенсації вартості проїзду до реабілітаційних установ для проходження психологічної реабілітації та назад відшкодовуються учасникам антитерористичної операції та постраждалим учасникам Революції Гідності відповідно до постанови КМУ від 23 серпня 2016 р. № 528.

За більш детальною інформацією звертатися до управління праці та соціального захисту населення: м. Нова Каховка, вул. Історична, 18, каб. 20, тел. 4-33-48.

Новокаховська міська рада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН