Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Вчетверте у Херсоні пройшов фестиваль аматорського кіно «КіноДжем»

Його мета – розвиток творчих здібностей молоді. Географія конкурсу розширюється з кожним роком, цього разу у фестивалі взяли участь команди міст Херсона, Києва, Львова, Полтави, Одеси та Дніпра.

Команди були поділені на групи: молодша (до 16 років), «напівпрофесійні» та «професійні». Жеребкування визначило жанр та тему фільму за загальною тематикою – «Легенди міста». Команда повинна була зняти фільм за тиждень. Крім того, були організовані кінопроби для всіх охочих та майстер-класи акторської майстерності. На закритті фестивалю, що відбувся у кінозалі “Мультиплексу”, були представлені 28 фільмів та один поза конкурсом.

Молодь гостро реагує на соціальні проблеми: самогубство, відданість, наркоманія, плин часу, Інтернет-залежність, сенс життя. Команди кінематографістів жартували й екранізували міські легенди. В кадрах зафіксовані старі дворики й міські вулиці.

Не мала змоги подивитися всі фільми, але те, що я побачила – вражає! Учасники конкурсу дійсно підняли важливі соціальні проблеми і влада повинна знаходити шляхи їх вирішення , підтримувати живі якісні ідеї для духовного збагачення і розвитку міста. Організатори конкурсу Кіноджем, Перша херсонська кіношкола вам велика подяка від депутатів міської ради, від міського голови. Ви робите корисну справу, адже підіймаєте соціально важливі теми, надаєте майданчик для спілкування і реалізації творчого потенціалу. Один із фільмів мав ідею, що Інтернет – це важливо, сучасно, але живе спілкування ніколи нічим не замінити. Тому закликаю молодь брати активну участь у житті міста та країни, реалізовуватися у таких цікавих проектах“, – звернулась до учасників секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко.

За результатами голосування глядачів, перемогла команда «Gussi» з фільмом «Ser Gray». Журі визначило переможців серед напівпрофесіоналів – команда Блеф “Тунель”, у номінації «професіонали» – проект “Летающий цветок” “Ahtung Minotaurus” (смт Велика Олександрівка).

«Вибір кіношколи» (спеціальна номінація) зупинився на Наталії Карамзиній (фільм «Янгол»).

З 22 по 28 травня триватиме Інтернет-голосування за кращі роботи цьогорічного «КіноДжему». Організаторами фестивалю є громадська організація «Творче об’єднання «Кіно. Освіта. Творчість». Захід відбувся за підтримки управління культури Херсонської міської ради.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН