Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонщина є однією з найбільш привабливих територій для відпочинку в Україні, – Є.Рищук

Для об’єднаних громад, що володіють належними територіальними та природними ресурсами, одним із напрямів забезпечення зайнятості та підвищення рівня добробуту населення є розвиток туризму. Спільний діалог сьогодні між громадами стане дієвим інструментом для налагодження партнерства та напрацювання практичних рекомендацій для подальшого розвитку туризму в країні, адже кожне її місто та область, кожний куточок, має унікальний природний комплекс та багату історико-культурну спадщину і вносить свій вагомий внесок у розвиток туристичної індустрії України в цілому.

Вчора про це зазначив Євген Рищук, заступник голови ОДА під час вступної дискусії у ході проведення Туристичного хабу на Херсонщині.

На заході зібрались громади з 7 областей України, які обрали туризм одним із напрямків свого стратегічного розвитку і прагнуть покращити свої управлінські навички у сфері організації, комунікації та пошуку фінансування туристичного бізнесу ОТГ. 

«Ми розуміємо, що крім тих ресурсів, якими обдаровані наші землі, необхідно створити гідні умови для туристів та відпочиваючих. Безумовно це якісно новий рівень сервісу готельно-ресторанного бізнесу, розширення спектру індустрії розваг. Херсонщина вже є однією з найбільш привабливих територій для відпочинку в Україні з інфраструктурою та індустрією гостинності, що активно розвиваються.  В області значно покращено стан автотранспортних шляхів, налагоджено ефективну систему залізничного, річкового та авіа-сполучення», – зазначив Євген Рищук.

Наразі Херсонщина має достатньо переваг для формування та розвитку потужного курортно-туристичного комплексу. Це єдина з усіх областей України, що має вихід до двох морів – Чорного і Азовського, понад 200 кілометрів чудових піщаних пляжів, понад 1000 закладів оздоровлення та відпочинку в 11 населених пунктах, віднесених до курортних.  В області понад 70 родовищ цілющих мінеральних і термальних вод, лікувальних грязей, ропи соляних озер. З 4-х біосферних заповідників України 2 знаходяться саме на Херсонщині, це «Чорноморський»  та «Асканія-Нова». Справжніми туристичними перлинами краю є  4 національні природні парки: «Азово-Сиваський», «Олешківські піски», «Джарилгацький», «Нижньодніпровський».

Серед переваг херсонського краю також екологічно чиста  Дельта Дніпра, найдовша піщана коса в світі – Арабатська стрілка, о.Бірючий, Кінбурнська та Тендрівська коса, найбільший в Європі безлюдний острів – о.Джарилгач, єдина в Європі природна пустеля – Олешківські піски, найбільший у світі рукотворний ліс – 100 тис. га. І окрім ресурсів, якими обдарувала Херсонщину природа в області понад 5 тис. об’єктів історико-культурної спадщини, серед яких єдина автентична Січ в Україні – Кам’янська Січ.

І все це лише незначна частина, що пропонує Херсонщина своїм гостям та вибагливим туристам.

Наряду із курортно-рекреаційною складовою в області збільшується попит та активно розвивається водний туризм, сільський зелений, винний, гастрономічний, історико-культурний, подієвий,  і безсумнівно екологічний.

Також заступник голови ОДА відзначив, що важливим фактором розвитку туризму є інфраструктура, а саме діючий Міжнародний аеропорт «Херсон». У пріоритеті розвитку річковий транспорт та залізничні перевезення.

сайт ХОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН