Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Віце-прем`єр-міністр Іванна Климпуш-Цинцадзе відвідала Херсонщину

Перебуваючи з робочою поїздкою на Херсонщині, Віце-прем`єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе відвідала КПВВ «Каланчак» і «Чаплинка».

Вона поспілкувалася з військовослужбовцями Державної прикордонної служби, які несуть службу на адмінмежі Херсонської області та Автономної Республіки Крим, що перебуває під незаконною окупацією Росії.

Іванну Климпуш-Цинцадзе ознайомили з роботою КПВВ і особливостями несення служби прикордонниками в умовах постійної загрози провокацій з боку окупантів. Ішлося про можливості покращення існуючої інфраструктури КПВВ.

Крім того, Віце-прем`єр-міністр взяла участь у відкритті роботи туристичного хабу «Розвиток туризму в умовах нових громад» на Херсонщині.

У своєму вітальному слові Віце-прем`єр-міністр сказала, що, окрім надання повноважень, децентралізація, накладає на громади додаткову відповідальність. На її думку розвиваючи туризм, громади дають поштовх тектонічним зсувам у свідомості людей.

«Аби зробити свою громаду привабливою, люди мають докласти певних зусиль і дотримуватися певних правил: наприклад, відремонтувати паркани і домовитися більше не залишати сміття біля них. Коли порядку стає більше, «теорія розбитих вікон» працює навпаки. Працюючи над спільною метою, люди будують якісно нові соціальні зв`язки взаємозалежності. Так з`являється довіра, на якій вибудовується дисципліна», – вважає вона.

Також Іванна Климпуш-Цинцадзе взяла участь у святковій ході та відкритті ювілейного ХХ Міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії» в місті Херсоні.

Вона наголосила на важливості таких заходів для ефективної культурної дипломатії: «Адже мистецтво є універсальною мовою, яку розуміють скрізь». Вона додала, що сила об`єднаної Європи – в її різноманітті. «Завдяки таким заходам наш внесок у цю палітру помітний і яскравий», – сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе, побажавши учасникам фестивалю натхнення, а глядачам встигнути відвідати всі його локації.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН