Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як туристичний збір зможе поповнити бюджети громад

На підтвердження цьому провідні фахівці фіскальної служби області на чолі із заступником начальника Головного управління ДФС у Херсонській області, АР Крим та м.Севастополі Наталією Невдах провели  навчальний семінар для різних категорій платників податків, які здійснюють підприємницьку діяльність на курортному узбережжі Скадовського району. До ділової розмови з представниками бізнес – спільноти курортних районів нашої області долучився в. о. голови Скадовської міської ради Олег Сокальчук.

Загалом захід, який відбувся у залі засідань Скадовської районної ради, відвідали 73 платника податків Скадовського, Каланчацького та Чаплинського відділень Херсонської ОДПІ. На цей раз, перед початком масового курортного відпочинку на морському узбережжі, підприємцям нагадали про важливість стабільних надходжень від туристичного збору, які залишаються для розвитку соціальної інфраструктури місцевих громад. З метою організації цієї роботи увага фіскалів області та органів місцевого самоврядування буде зорієнтована на санаторно-курортних комплексах; суб’єктах господарювання, які займаються екскурсійно-туристичною діяльністю, реалізацією путівок, організацією розміщення та відпочинку громадян; дитячих оздоровчих закладах та інших об’єктах курортної галузі нашої області.

Також фіскали області продовжать мунулорічну практику проведення активних спільних заходів щодо легалізації найманої праці та дотримання роботодавцями законодавства про оплату праці, які свідомо проводять виплати заробітної плати у розмірах нижчих від мінімально встановлених законом або використовують працю неоформлених найманих працівників, а також неповнолітніх підлітків.

Не залишиться без уваги підприємницька діяльність суб’єктів господарювання, які працюватимуть без застосування реєстраторів розрахункових операцій, надаватимуть послуги таксі, водних атракціонів та інших розважальних заходів.

Цікавою та потрібною платникам податків стала інформація щодо практичних питань роботи оновленої системи блокування податкових накладних, особливостей плати за землю та орендовані земельні ділянки.

Відтак і цей семінар був достатньо насиченим інформаційно та консультативно, його учасники теж відчули: маючи такі знання, кожному підприємцю буде набагато легше та впевненіше долати бурхливі хвилі трудових буднів курортного сезону.

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН