Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

12 травня – Всесвітній день медичної сестри

Щорічно 12 травня світова спільнота святкує Всесвітній день медичної сестри.

 

Медик – одна з найгуманніших професій на землі. А медична сестра вважається найлюдянішою, найпочеснішою та інколи найважчою професією. Її не дарма називають сестрою милосердя. Це не тільки професія, а й покликання. Щоб завоювати довіру та любов пацієнта, необхідно стати близькою, рідною людиною.

 

Ось уже майже 16 років в «Херсонобленерго» працює медична сестра Інна Василівна Нікітенко – жінка з чутливим серцем, добрими руками та великим терпінням. Любить свою професію за те, що має можливість допомагати людині бути здоровою.

 

Професію медсестри вибрала в молодості, завдяки настановам батьків. Мама дуже хотіла, щоб ми з сестрою були медиками. В 1988 році закінчила наше Херсонське медичне училище, і з того часу працювала в медицині. Перший мій робочий досвід отримала в пологовому будинку №1, тоді я працювала санітаркою і одночасно вчилася на вечірньому відділенні. Отримувала професію і досвід одночасно. Професію свою люблю за можливість допомагати людям, – говорить Інна Василівна.

За словами панни Інни, медицина їй дуже подобається. В силу професії завжди продовжує вивчати людський організм, його хвороби, характеристики. Жінка говорить, щоб правильно допомогти людині, необхідно знати роботу організму та уважно вислухати скарги хворого. А у вільний час полюбляє займатися садівництвом та доглядати за кімнатними рослинами.

 

На підприємстві Інна Василівна тісно працює з водіями, проводить медичні огляди водіїв перед виїздом на лінію та визначає придатність до керування транспортним засобом. А також надає першу і невідкладну медичну допомогу працівникам підприємства.

 

У нас велика служба транспорту. Кожен водій – це особистість, з своїм індивідуальним організмом. Навіть, якщо людина хоче щось приховати, то змірявши тиск, можна визначити може він сідати за кермо чи ні. З початком сезону респіраторних захворювань, якщо у людини підвищена температура, ми рекомендуємо не сідати за кермо та направляємо на обстеження до лікаря. Зараз підібрався хороший колектив водіїв, всі хороші хлопці, відповідально ставлять до своєї роботи, – розповідає медсестра.

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН