Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Браконьєри на Херсонщині виловлюють рибу, яка внесена до Червоної книги

Про нещодавні випадки браконьєрства повідомляє на Фейсбуці Юрій Попутько, голова департаменту екології і природних ресурсів Херсонської облдержадміністрації:

 – 2 травня, під час рейду по Тендрівській косі на Херсонщині поліцейські виявили та вилучили знаряддя браконьєрського промислу – 56 креветкових ятерів та понад кілометр рибальських сіток. На цей час власники вилученого майна встановлюються для подальшого притягнення до відповідальності. Також поліцейськими встановлено, що на момент рейду охорона водних ресурсів заповідної зони не здійснювалась. У сітки зловмисників потрапили 450 скатів, понад півтори тони креветок, 200 бичків, 100 крабів, 48 калканів, дві білуги та осетер. Частина виловлених видів внесені до Червоної книги України.

Правоохоронці звільнили та випустили у море всі водні живі ресурси. Відтак водна поліція запобігла завданню збитків екофонду країни на суму понад 7,5 мільйонів гривень.

Під час здійснення державного контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства в частині охорони та використання водних живих ресурсів у квітні поточного року на березі Болгарської затоки Каховського водосховища Великолепетиського району що на Херсонщині державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Херсонській області спільно з співробітниками відділу поліції в порту м. Херсон виявлено громадянина з мисиновою сіткою та водними біоресурсами, які знаходилися в автомобілі порушника.

За відсутності дозвільних документів на ведення промислу громадянином виловлено 174 карасів сріблястих (молоді), 80 штук тарані (плітки), що є порушенням пункту 3.15 «Правил любительського та спортивного рибальства».

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2011 року № 1209 розмір відшкодування шкоди, заподіяної державі внаслідок незаконного добування біоресурсів склала – 9 тис. 758 грн.

Цього ж дня результатом спільного рейду державних інспекторів з правоохоронцями став ще один браконьєр, який встиг незаконно виловити карасів, тарані, лящів та сазану. Розмір шкоди заподіяної державі розраховується у відповідності до чинного законодавства.

Відносно браконьєрів складено два протоколи про адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачена частиною 4 статті 85 КУпАП «Порушення правил використання об’єктів тваринного світу», знаряддя незаконного добування природних ресурсів вилучені.

Для визначення ступеню вини та встановлення порушникам міри відповідальності державними інспекторами з охорони довкілля направлено матеріали до Великолепетиського районного суду Херсонської області.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН