Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

28-29 квітня у Херсоні пройшов ІІІ Відкритий чемпіонат міста з дзюдо «Кубок Херсона»

Спортивні вихідні розпочалися майстер-класом майстра спорту міжнародного класу, чемпіона Європи та світу Рената Мірзалієва. Титулований дзюдоїст в першу чергу провів тривалу та якісну спортивну розминку, адже чим краще «розігріте» тіло, тим менше ризик травмуватися.

Потім дійшла черга до улюблених захватів Рената, які допомагали йому перемагати на багатьох значимих чемпіонатах та турнірах. Після спортивної частини, в теплій, дружній бесіді Ренат ділився з юними дзюдоїстами своїми враженнями та досвідом від участі в першостях Європи та світу.

Головною настановою від майстра юним спортсменам були слова: «Ви повинні до останньої секунди поєдинку зберігати спокій та наполегливість. Йти до кінця, розслаблятися тільки після зупинки секундоміру. Ніхто за вас не вирішує вашу долю, тільки ви та ваше бажання приведе вас на першу сходинку п’єдестала. Адже спорт тим і привабливий, що до останньої миті невідомо хто переможе.»

Другий день чемпіонату розпочався з напруженої роботи мандатної комісії. Посперечатися за нагороди традиційного весняного чемпіонату приїхало близько 450 спортсменів з 12 регіонів України, а також зарубіжні гості – команди з міст Кишиніва та Бендер. 

Приємним сюрпризом для учасників та гостей турніру став виступ володарки гран-прі фестивалю «Чорноморські ігри 2017», призерки легендарного вокального фестивалю «SаnremoJunior-2018» (Італія) Лізи Волощенко та танцювального колективу «Оазис».

Хоча відкритий чемпіонат міста проводиться вже втретє, але багато хто з учасників вперше приїхав на «Кубок Херсона». Приємно було чути позитивні враження про якісне, сучасне обладнання спортивної зали, велику кількість трибун, лавків, стільців, де дзюдоїсти та їх батьки мали змогу перепочити між боями.

За затишок та комфортне розміщення спортсменів та гостей турніру, слід подякувати колективу Херсонського вищого училища фізичної культури під керівництвом Суха Валентина Васильовича.

Змагання юних дзюдоїстів тривали цілий день. Всього було розіграно 36 комплектів нагород. Переможцями та призерами стали спортсмени з різноманітних куточків України та ближнього зарубіжжя.

Приємно, що дзюдоїсти Херсонщини не залишилися осторонь. На п’єдестал пошани, серед призерів піднімалися спортсмени із Херсона – Буяневич Влад, Шутова Альона, Велічко Ул’яна, тренер Батманов А.В.; із Каховки – Якушенков Михайло, Новицька Юлія, тренер Мозгова М.І.; із с. Щасливцево – Сердюк Віталіна, тренер Шаймарданов Д.А.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН