Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Які сюрпризи чекають на гостей Кам’янської Січі 1 травня

1 травня на Кам’янській Січі відкриють туристичний сезон на Херсонщині

У рамках кварта-фестивалю у перший травневий день відбудеться урочисте відкриття сезону туризму. Усі райони області представлять свої туристичні родзинки і розкажуть про потенційні місця, привабливі для гостей з інших регіонів, цікаві своєї історіє та природою.

Фестиваль «Кам’янська Січ-2018», за традицією, – не єдине дійство. Впродовж всього дня на кількох локаціях одночасно проходитимуть різні заходи.

Урочистий початок – вшанування пам’яті кошового отамана Костя Гордієнка, показові виступи козацьких товариств та спеціального гостя – кінного театру із Запоріжжя. У другій половині дня відбудуться виступи музичних колективів.

«30 квітня виступатимуть колективи, композиції яких по духу відповідають козацькому фестивалю. Це відомий Козак Сіромаха, херсонські кавер-група «Город неспящих» та музичний колектив «Матроси Криголама». Хедлайнером концерту буде група «Коzак System, 1 травня гостей радувати своїм виступом гурт Степ», – повідомив організатор фестивалю, депутат обласної ради Ігор Йосипенко.

До півтисячі дітей та підлітків з усіх районів області спробують сили у змаганнях «Козацький гарт». Завідувач сектору «Кам’янська Січ» Національного заповідника «Хортиця» Андрій Лопушинський проводитиме тематичні екскурсії козацькою Січчю.

Херсонські козаки вже стали натурщиками для 11 художників з усієї України, які прибули на територію Кам’янської Січі і працюють на пленері. Їхні роботи експонуватимуться у двох залах підвалу маєтку Агаркових. 1 травня відбудеться аукціон з продажу картин. Кошти, виручені від торгів, надійдуть до благодійного фонду на розвиток пам’ятки.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН