Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На найближчій сесії депутати Херсонської міської ради розподілять 37 млн. гривень понадпланових надходжень

Цей тиждень депутатський корпус Херсонської міськради провів на засіданнях постійних комісій. Формується порядок денний чергової XXІ сесії, призначеної на 18 травня, і тривають обговорення у комісіях.

Найважливіше питання, яке розглянуть депутати у сесійній залі, – розподіл 37 мільйонів гривень, які надійшли понаднормово до бюджету. І знову їх на всіх не вистачить, кошти, судячи з пропозицій виконавчої влади та профільної бюджетної комісії, будуть використані неефективно.

«На жаль, кошти не розподілені так, щоб місто розвивалось, це знову – бюджет проїдання. 37 мільйонів розподілені по різних сферах нерівними частинами і не покривають сьогоднішніх потреб тієї чи іншої галузі. З позитивного – збільшення видатків на впровадження власної автоматизованої системи реєстру територіальних громад (на це виділяється 1 600 тис. грн.). Впровадження системи полегшить процес отримання адміністративних послуг нашими мешканцями. Другий напрямок, який я оцінюю у позитивному руслі, – це кошти на систему охорони здоров’я. За вимогами реформи, місцева влада повинна укомплектувати робочі місця лікарів первинної ланки офісною технікою. З одного боку, це підключить наші лікарні до єдиної національної системи, з іншого – це зручно для городян, які зможуть заключати договори на медичне обслуговування з конкретними лікарями. І знову ж таки – потрібно 9 900 тис. грн., виділяємо всього 4 мільйони. Пр такому фінансуванні ми не можемо виконати вимогу медреформи у повному обсязі», – прокоментувала секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН