Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Центр Нової Каховки перетвориться на спортмайданчик

В перші травневі вихідні в місті відбудуться два неординарних спортивних заходи

Богатирі з усієї України з’їдуться до Нової Каховки, аби взяти участь у чемпіонаті з силового екстриму і богатирській тязі-2018. Разом із ними в місто прибуде президент федерації силового екстриму, чемпіон України Валерій Газаєв.

У змаганнях за титул чемпіона України, що розпочнуться о 10:00 на центральній площі міста і триватимуть до вечора, візьмуть участь чотири десятки спортсменів у чотирьох вагових категоріях: до 90 кг, більше 105 кг серед чоловіків і до 80 кг серед жінок. У кожній з категорій учасники повинні будуть виконати по 5 вправ під наглядом суворої судійської колегії.

А наступного дня, 6 травня, з 8:00 ранку центральна площа перетвориться на великий біговий майданчик. Саме звідси стартуватимуть учасники другого Південного напівмарафону. Видів забігів буде чотири: на 21 км, 5 км, благодійний на 2 км та дитячий забіг на 350 м. Метою змагань є збір коштів на закупку обладнання і інвентаря для проведення тренувань і занять для міського Центру спорту, туризму та екскурсій «Данапріс». Переможці забігу отримають призи, головними серед яких є смартфони.

Подібний напівмарафон є єдиним на території Херсонської області. Торік у ньому взяли участь три сотні учасників з різних куточків України. Щось подібне, але трохи в меншому масштабі, щорічно відбувається у сусідній Каховці — забіг на кубок міського голови. Цього року він запланований на 2 червня. Щоправда, на відміну від Нової Каховки, цей забіг критикують і навіть відкрито саботують депутати Каховської міськради, яким вочевидь не подобається пропаганда здорового способу життя і спортивні заходи такого рівня.

Новий день

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН