Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Головний освітянин Херсонської області перевірятиме ефективність впровадження нової школи на синові-першачкові

Начальник департаменту освіти та науки Херсонської облдержадміністрації Євген Криницький матиме змогу контролювати реформування школи у нову українську. Цього року до першого класу йде його син.
На всеукраїнській конференції, яка відбулась на факультеті дошкільної та початкової освіти Херсонського державного університету, Євген Криницький розповів про виклики, які ставить реформування системи освіти перед педагогами, зокрема вчителями початкових класів.
Як експеримент проект «нової української школи» вже впроваджується у чотирьох школах області вже у цьому навчальному році.

«Педагогіка – консервативна наука. Ми зможемо побачити певні результати лише через три роки, коли експериментальні класи підуть до середньої школи. Профільні вчителі зможуть оцінити підготовку учнів за стандартами «нової української школи». Ми, як органи управління, можемо забезпечити нове обладнання, дидактичний матеріал, створити нове освітнє середовище, але найперше й найголовніше – постать вчителя, змістовна складова реформи освіти. А те, як організований процес навчання, – відповідальність цілком лежить на керівниках навчальних закладів», – сказав у виступі Євген Криницький.

Близько 700 педагогів в області приймуть до себе на навчання учнів першого класу цього року. Вчителів проходять курси підвищення кваліфікації у Херсонській академії неперервної освіти. Підготовка майбутніх вчителів на профільному факультеті ХДУ теж має відповідати стандартам «нової української школи».

Щодо технічної підготовки до реформування, то Євген Криницький повідомив, що всі місцеві ради Херсонської області отримали кошти на організацію нового освітнього простору. Це близько півмільярда гривень.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН