Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На підприємство запорізького нардепа завітала СБУ

Співробітники Служби безпеки України прибули сьогодні, 23 квітня, уранці на підприємство “Мотор Січ” нардепа В’ячеслава Богуслаєва для проведення слідчих дій.

Про це повідомляє портал Depo.Запоріжжя з посиланням на джерело на підприємстві.

Співробітники СБУ прийшли до адмінбудівлі підприємства для проведення слідчих дій. Співрозмовники Depo.Запоріжжя поки не знають, з чим пов’язаний візит СБУ, але припускають, що з кримінальним провадженням щодо продажу акцій підприємства іноземним компаніям. Відповідні кримінальні справи були порушені минулого року.

У прес-центрі УСБУ в Запорізькій області повідомили, що не можуть прокоментувати слідчі дії на підприємстві, оскільки їх проводить центральний апарат служби.

Раніше портал Depo.Запоріжжя повідомляв, що суд арештував акції “Мотор Січі” через незаконний продаж китайським інвесторам. Слідчі встановили, що Богуслаєв продав контрольний пакет акцій іноземним компаніям, афілійованим із китайською фірмою Beijing Skyrizon. При цьому Богуслаєв, як наголошували в СБУ, “достовірно знав, що АТ “Мотор Січ” являється єдиним українським підприємством, яке виробляє авіаційні двигуни, в тому числі військового використання” і усвідомлював можливість ослаблення держави внаслідок продажу акцій та перенесення виробництва за кордон.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН